Mitt sätt att jobba hemma effektivt!


Under dom här veckorna som jag har jobbat hemifrån så har jag kommit fram till några saker som är viktiga och faktiskt avgörande för att man skall få in lite mer rörelse i vardagen när man jobbar hemifrån.

Det finns några saker som skiljer sig stort från att jobba hemifrån och att gå till jobbet som man normalt sett gör. Det första och viktigaste är att man rör sig enormt myckt mindre. I normala fall så gör i alla fall jag föjande;

  • Promenerar till och från bilen
  • Promenerar från parkeringen
  • Man förflyttar sig mellan möten
  • Man går och tar sig en kaffe
  • Man går till toaletten
  • Man går på lunch eller går och handlar lunch.
  • Man går i trappor

Man rör sig helt enkelt mycket mer av så kallad vardagsmotion och just vardagsmotion är enormt underskattad. Nu när man jobbar hemifrån så får man verkligen upp ögonen för hur mycket den faktiskt bidrager till den dagliga motionen.

Efter några veckors jobb hemifrån har jag därför kommit fram till några rutiner som jag tycker fungerar bra.

Jag börjar jobba redan tidigt och sätter mig framför datorn redan vid 06:00 med min första kopp kaffe i ungefär en timma.

Efter en timma så gör jag mig i ordning precis som vanligt och tar en liten promenad med hundarna runt kvarteret.

Sedan jobbar jag intensivt fram till 10:00. När klockan är 10:00 eller omking den tiden så försöker jag att ta jag en liten bensträckare. Även om jag pratar i telefon så kan jag gå omkring lite.

När klockan är 12:00 så äter jag lunch och även d tar jag en liten promenad med hundarna. Jag promenerar med hundarna för att kompensera för det rörelsemönster jag annars har en vanlig jobbdag.

Vid eftermiddagsfikat vid 14:00 så gör jag även några övningar med vikter för axlar och rygg. Här hemma sitter jag inte lika ergonomiskt som på jobbet och därför behöver jag kompensera för det. Jag misstänker att många har samma problem som jobbar hemifrån.

Detta är mitt sätt att försöka komma runt allt stillasittande det innebär att jobba hemifrån. Det blir mycket telefonmöten. De möten som man faktiskt bara tar över telefon, och där man inte delar material, under dom mötena försöker jag röra på mig genom att gå omkring och prata.

Det var hur en arbetsdag hemma ser ut för just mig. För min del är de extra rörelserna och framför allt hantelövningar för axlar och rygg avgörande för att jag skall må bra!

Hoppas ni får en fin arbetsdag och låt oss hoppas att denna tiden snart är över, men fram tills dess måste vi göra det bästa av situationen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.