Mina förgrodda sättlökar på plats i pallkragen!


För ganska exakt en vecka sedan så satte jag min förgrodda sättlök på plats i en pallkrage. Innan jag planterar så brukar jag lägga på ett par fiberdukar och sedan sätta ett ”fiberdukstält” över själva pallkragen. På det sättet värmer jag upp jorden och skapar ett bättre klimat. Detta gör jag alltså en vecka eller ett par dagar innan jag gör själva planteringen.

Sedan planterar jag dom tätt i pallkragen. Min pallkrage har standardmått 80×12 cm och jag har satt ca 65 lökar. Det fungerar utmärkt och jag avänder både blast och lök. Blast är perfekt i stället för gräslök. Dessutom så gynnar det tillväxten av löken om man klipper ner blasten till ca 10-12 cm ovanför löken! Det är även supergott med lökblast i salladen! Mild och god!

Att blasten lägger sig lite ner gör ingenting. Den reser sig snart igen!

Satte även potatis i en av mina pallkragar för en vecka sedan och täckte med fiberdukar på samma sätt. Som vanligt så satte jag också 3 potatisar i en hink som jag har i orangeriet. Det är för att säkra egen färskpotatis till midsommar! 🙂

Jag låger både lagren med fiberduk och själva fiberdukstältet vara kvar i några veckor. Jag har köpt mina fiberdukstält på Plantagen. Dom har jättefina för 79 kr styck!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.