Så himla roligt att vi beställt en husbil!


I dag har vi gått från ord till handling. Vi har under hela förra sommaren och vintern varit runt överallt och tittat på husbilar. Likt oss så måste vi rekognoscera marknaden och titta på olika husbilar och märken för att göra det bästa valet för oss. Så himla roligt att vi beställt en husbil. Vårt beslut från start har varit att när vi är klara med huset så skall vi köpa en husbil. I dag så slog vi till och beställde en husbil av märket Chausson!

Så himla roligt att vi beställt en husbil

Vi vet i alla fall vad vi skall fira på kommande fredag och det är denna betällning. Dock kommer vi inte få vår husbil förrän i mars nästa år, och det är vårt eget val. Men med tanke på hur tillgång och efterfrågan är just nu så ville vi vara ute i god tid så vi får exakt den vi vill ha. Den kommer fabriksbeställas i veckan.

Vår kravlista på en husbil

Vi har haft vissa krav och det är just därför vi tittat oss omkring länge. Vi visste från början att vi inte ville ha husbilen förrän nästa säsong. Vår kravlista skall jag skriva mer om i ett annat inlägg. Men ett av kraven var att bilen skulle vara under 7 meter och den är 6,40 då vi vill kunna använda den på ett bra sätt. Den skulle också vara automatväxlad. Sedan har vi haft en mängd krav som vi har letat efter. Innan vi började vårt letande så visste jag inte ens om märket Chausson. Vi har verkligen hittat det vi vill ha! Jag hade ett grundkrav som jag skall skiva mer om för att det alls skulle bli en husbil.

Det blev verkligen veckans höjdpunkt och vi är så himla glada. Nu kan vovvarna och vi åka på små turer med övernattning till nästa vår. Nu kommer vi, likt sköldpaddan, ha vårt eget hus med oss!

Så himla roligt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.