Sockrade glas inför nyår är ett måste! 2 kommentarer


Sockrade glas inför nyår är ett måste för mig! Det är så himla fint och väldigt enkelt att göra själv. Det blir också väldigt festligt att sockra glas till både förrätt och desserter! Men framför allt skall champagneglas frostas eller sockras, vilket man nu föredrar att kalla det. Jag frostar glas varje fredag men det är för att jag bara älskar att göra fint! Jag vet att jag går ”all in” för att jag helt enkelt älskar det!

Här nedan ser ni att jag frostat glas till räkcoctail med grönt socker!

Sockrade glas

Rosa slår dock det mesta och om man redan har lite färgade glas blir det väldigt fint och som en liten förstärkning!

Sockrade glas
Sockrade glas inför nyår är ett måste!

På bilden nedan ser ni också champagnekupor som jag gärna har kaffedrinkar i och där jag i stället sockrat kanterna med farinsocker.

Så här gör man frostade glas

Allt du behöver är följande;

Citron

Strösocker

Karamellfärg

Tag en helt vanlig plastpåse/fryspåse. Häll i ca 2-3 dl strösocker. Droppa några droppar karamellfärg och håll påsen och skaka om ordentligt så att färgen blandar sig. Själv tycker jag att det blir finast med röd karamellfärg och då man inte tar så mycket så blir det i stället rosa. Du bestämmer själv hur stark färg du vill ha genom att droppa i några droppar i taget. Tag hellre lite mindre och se vilken färg det blir och addera några droppar ytterligare om du vill ha starkare färg.

Häll upp det färgade strösockret i en skål så att glaset går i om du vänder det upp och ner. Om man till exempel skall göra en kaffedrink kan man sockra med redan brunt farinsocker som här nedan!

Skär sedan av en skiva av en citron eller toppen på en citron och använd den att dra längs kanten på glaset. jag brukar dra även lite längre ner om jag vill att sockret skall fastna även på kanten runt om. Citronsaften är klibbig och gör sedan att sockret fastnar och dessutom sitter kvar.

Enklaste kenpet för att göra glasen lite extra festliga!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Sockrade glas inför nyår är ett måste!