Utflyktstips till Gunnebo Slott!


Om du är i Göteborg eller bara är här på besök och har lite tid över och är sugen på ett litet utflyktstips så är absolut Gunnebo Slott ett sådant som är en väldigt trevlig liten utflykt. Man kan självklart åka dit bara för att fika eller äta lunch för dom har ett fantastiskt restaurang med både mat och fika. De har en egen jättestor köksträdgård där de dessutom använder för all sin matlagning och dekorerar kakor med ätbara blommor. I fiket bakar dom allt själva!

Det är som en liten bullerby, allting är så vackert och välskött!

Fika kan man göra här alla årstider för det är lika mysigt på insidan som på utsidan och dom har ofta lite jippon och roliga tillställningar här.

Man får också möjlighet att gå runt och titta på den härliga anläggningen med köksträdgård och hur dom har arrangerat allting med grönsaker och blommor ihop. De har flera stora trädgårdar och man kan ta en inplastad karta med i trädgården som låter alla besökare veta vad som växer var! Så himla fint planerat!

De har även en särskild liten lekpark för barnen vid bonngården, där man får hälsa på kaniner och en liten lekpark med roliga tjurar som gunghästar och annat.

De erbjuder även sommarteater och om du går in på deras hemsida så kan du boka biljett och det är väldigt kända skådespelare med och dom har både teater dagtid och kvällstid och alla platser är under tak i falld et skulle bli dåligt väder.

Det finns även en liten mysig gårdsbutik, där det finns fina små saker både för barn och vuxna, vackra krukor, trädgårsdtillbehör, vaser och lite annat smått och gott. Alltid roligt att gå in och kika vad som finns!

Denna underbara rostiga blomma som man kan sätta en mashall i var jag sugen på att köpa!

Det lilla stället i ljutgärna med tillhörande sax var också väldigt fin. Perfekt utsmyckning till mitt orangeri!

Lampetterna i guld var helt fantastiska!

Jag älskar små vaser och det hade dom flera varianter!

Vid den här tiden på året har de också slottsvisningar, men kontrollera tider på nätet så du vet att verkligen är visningar den dagen du planerar att åka dit.

Det är helt enkelt en underbar plats och roligt att ströva omkring i denna vackra omgivning. Varje gång jag är där så hittar jag nya saker och alltid lite ideer med avseende på trädgård!

Så det för bli mitt lilla söndagstips för det är vad jag och Stefan hittade på idag! Miljön är fantastisk så bara att strosa omkring där är mysigt! Nu är jag tillbaka hemma och går om kring och njuter av min egen lilla trädgård!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.