Vad skall man tänka på när man fryser in blåbär


I dag har jag verkligen varit i gång hela tiden. Jag har nu rensat alla blåbär. Jag tänkte att jag skulle tipsa er om vad skall man tänka på när man fryser in blåbär.

Lägg inte blåbär i direktkontakt med aluminiumfolie.

Jag har nu totalt 15 liter i frysen. Jag har plockat totalt 17 liter och de sista två gjorde jag en blåbärspaj och en kaka med blåbärsfyllning! Supergott!

När man skall lägga bär i frysen vill man gärna kunna stapla dom på ett bra sätt för att spara utrymme. Då är folieformar en perfekt idé. MEN läs nästa mening!

När man fryser in bär så kan man inte lägga bär som är sura i direktkontakt med aluminiumfolie. Anledningen är att sura produkter som bär, äpplen och rabarber löser ut aluminiumjoner ur folie eller folieformen och det är helt enkelt inte nyttigt!

Så jag gör helt enkelt så att jag lägger dom i en fryspåse. Lägger ner påsen med blåbär och anpassa den till formen. Stänger påsen och sätter sedan på locket. Då får jag bra möjligheter till att stapla samtidigt som bären inte kommer i kontakt med aluminiumformen.

Skriv på formarna vad, i mitt fall blåbär. Hur mycket, och jag har lagt 5 dl i varje form. Bra att veta vilket datum man frös in bären. Då är det enkelt att hålla reda på!

Sedan kommer vi till socker. Just blåbär behöver inte frysas med socker då de har tjockt skal. Man kan självklart frysa dom med socker om man vill då man ofta tillsätter socker när man skall göra paj eller annat bakverk av dom! Socker gör nämligen hållbarheten längre. Blåbär utan socker håller minst 10-12 månader i frysen!

Hoppas ni gillar mina tips! Nu skall jag baka!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.