Årets nyårsdukning hemma hos mig!


I år blir det precis som andra år en dukning i sprakande färger. Sockrade glas. Dukning till hundarna. Färgade ljus. Allt som man behöver för att göra en mysig nyårsafton. Jag har börjat förbereda årets nyårsdukning hemma hos mig!

Årets nyårsdukning hemma hos mig!

Vi har som tradition att fira veckans händelser varje fredag, men i går tog vi beslutet att skjuta upp det tills i dag eftersom det är Nyårsafton. Så idag blir det ett firande för året som varit, och så klart också fira in det nya året!

Köpt nya ljusstakar till matrummet

På förmiddagen var jag och handlade lite blommor för att dekorera med. Älskar sådant som ni vet! När det är nyår så kan man gå ”all in”. Jag passade på att köpa fem nya ljusstakar i svart och guld som passar perfekt i matrummet. Men tro inget annat än att dom skall ha färgglada stearinljus!

Nya ljusstakar
Nya ljusstakar för dukningen
Börjat dukningen
Startat dukningen lite smått!

Årets marängsviss står i kylen

Jag har redan gjort färdigt marängsvissen så den hinner stå till sig så den blir så där himla god! Oemotståndligt!

Jag avslutar alltid med att lägga massor av chokladsås på toppen som sedan rinner ner snyggt i kylen!

Marängsviss
Marängsviss på Nyårsafton är ett måste hemma hos oss!

Inga nyårslöften

Vi har inga nyårslöften men en sak som kommer bestå även under 2023. Det är att varje fredag fira veckans händelser. Vi lever bara en enda gång och det gäller att få ut det bästa av det. När man har en sådan tradition så inser man hur mycket roligt som händer varje enskild vecka och vi tycker det är roligt att fira just det! Det gör också våra fredagar väldigt speciella. Vi dukar fint, planerar mat och skålar i champagne! Jag tycker det är en utmärkt tradition. Beroende på årstid så sker firandet i orangeriet, i trädgården, i vårt matrum eller husbilen!

Önskar er en fin eftermiddag och kväll för nu skall jag förbereda förrätten för i kväll och göra hemmagjord Rhode Island sås! Mums!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.