Förbereda för att ta bort julen inför 20 Dag Knut


Nästa söndag är den 20 dag knut, närmare bestämt den 13 januari. Det är alltså den dagen som man tar ut julen och det är exakt 20 dagar efter jul. När jag var liten var det på den dagen man hade ”julgransplundring”. Vilket innebar att man hade ett party där man fick ta allt godis som hängts i granen.

Jag håller gärna på traditoner för det gör också årstiderna tydligare. Dessutom tycker jag alltid att det blir lite tomt efter att man plockat bort julen och därför brukar jag förbereda mig lite.

Att förbereda menar jag att fundera på detaljer man vill ha på bordet istället. Att dekorera ljusstakar och annat så det inte blir så tomt! Att kanske köpa hem färgglada ljus tills några ljusstakar.

Det är också dagen för årets första tulpanbukett för mig! Gärna i blandade färger eller flera stycken så man känner att nu går vi mot ljusare tider.

Ett annat knep som jag har är att jag återigen tar fram mina sidentyger och sidenband och knyter om ljusstakar för att det skall bli lite extra fint! ÄLSKAR sidenband och den möjlighet det ger!

Så ett bra tips kan vara att leta just band och sidentyger! Allting blir alltid bättre om man har lite tid på sig att hitta rätt!

Jag har också två underbara krukor som jag brukar köpa nya fina azaleor till i ljusrosa! Allt för att få in lite extra färg eftersom jag älskar färg!

Nu börjar också den underbara planeringen av alla odlingar!

Så planera i god tid och kanske kan du köpa någon fin blomma redan i början på veckan och börja lite smått att ta bort juldekorationer! Eller varför inte en fräsch tulpanbukett på fredag eftermiddag att pryda middagsbordet med!

Hoppas ni får en underbar start på er måndag!!!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.