Frostade glas till Nyår!


Nyår är en högtid man absolut måste passa på att göra frostade glas. Som vanligt är det fantasin som sätter gränsen för vilka färger man vill ha, och skall man göra till exempel kaffedrinkar så är det perfekt att välja farinsocker som är brunt. Annars så färgar jag alltid sockret i den färg jag vill ha med karamellfärg.

Så här fina är mina glas! Rosa glas med rosa strösocker! Det är dessutom superenkelt att göra.

Frostade glas till Nyår!
Frostade glas till Nyår!

Hur man gör frostade glas

Först börjar man med att hälla en lagom mängd strösocker i en helt vanlig fryspåse. Därefter tillsätter man några droppar karamellfärg och börjar därefter att skaka påsen så att färgen sprider sig jämt över sockret i påsen. Sedan häller man upp sitt färgade socker i en skål tillräckligt stor för att glaset skall gå ner.

För att få sockret att fastna på glasets kanter så behöver man en citronskiva. Man gnuggar sedan kanten med citronskivan med glaset vänt upp-och-ned, så inte citronsaften kommer i glaset. Sedan doppar man glaset i det färgade sockret och så har man fina sockrade glas.

Frostade glas till Nyår!
Frostade glas till Nyår!

Ett helt entourage av glas till min nyårsafton. Knepet när man sockrar glas är att först bara ta själv ytan på glaskanten men sedan också ytterkanten för så får man med mer socker och det ser så fint ut!

Förberedelserna är så roliga om ni frågar mig. Just i dag har jag köpt lite nya blommor för att pynta matbordet med!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.