Inspiration till Nyårsdukning 2020 på mitt sätt!


Nu när vi närmar oss nyår så är det roligt att planera för hur man skall duka. Vilka färger man vill ha. Jag tänkte därför försöka komma med inspiration till Nyårsdukning 2020 på mitt sätt. Vad man skall hitta på för detajer till dukningen. Hoppas att jag åtminstone kan ge er lite inspiration.

Att duka med tallriksunderlägg är ett sätt att få lite extra fina detaljer på bordet

Inte för att ni måste göra som mig, utan så att ni skall komma på egna ideér hur ni vill göra! Kanske frostar/sockrar glas som jag tipsade om i mitt förra inlägg HÄR. Detaljer till dukningen kan vara vackra glas, fina tallriksunderläg, dukar, fina servettringar, servetter! Allt är möjligt, som vanligt är det bara din egen fantasi som stoppar dig! Tänk fritt!

Duka med kärlek!

Att duka ett bord handlar om kärlek skulle jag säga. Kärlek till det vackra. Här nedan en bild från mitt sommarhus! Att välja färg på dukningen är första beslutet. Här var det inte så svårt!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är DSC02868.jpg
Denna dukning går i limegrönt och blått och även blomman är i limegrönt!
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2DSC02852.jpg

Bara en härlig bild från mitt hem med en av vovvarna på plats! Detta var bara en helt vanlig dag!

Det är helheten som gör en dukning

Alla delar vid en dukning är viktiga men porslin och blommor gör en stor del av helheten. Allting som är vackert! Jag tycker om färg så jag adderar så klart mycket av det! Men det betyder så klart inte att du måste göra det!

Detta nyår kanske det blir många som dukar för två eller kanske rentav för bara sig själv. Man kan ändå duka för flera för att göra känslan extra fin! Bestick gör också en del av dukningen. För att inte prata om glasen. Jag har glas med vit fot och rosa glas! Så fina!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är DSC07159-1.jpg

Låt fantasin flöda när du dukar

Man måste låta fantasin flöda när man skall duka. En dukning behöver inte var dyr. Man kan plocka små tallkvistar ute och dekorera med, och ett vackert sidenband gör susen. Eller varför inte bara riva en remsa från ett vackert sidentyg! Allt är möjligt!

Tända värmeljus som en slinga över bordet! Sockrade glas. Vackra bestick. Vackra glas. Eller som här nedan med en kandelaber med rivna band av sidentyg som pryder varje ljushållare! Så vackert!

Partyhattar i färg

En dukning med partyhattar i färger man vill ha. Det hittar man på avdelningen för födelsedagar då behöver man nödvändigtvis inte välja silver eller guld som brukar vara det som erbjuds till just nyår!

Sedan dom vackra sockrade glasen då förstås!

Färg är definitivt underskattat på dukningar! Det gör att man blir glad!

Servettringar är en annan detalj man kan ha, och de går så klart att använda oavsett typ av servett. Spelar ingen roll om det är pappersservetter eller linneservetter. Det är din fantasi som sätter begränsningen och det finns inga regler om hur man får göra. Det bestämmer du själv!

Själv har jag gulliga servettringar som är ekorrar i porslin! Älskar dom!

Jag har köpt dessa på en favoritbutik på Österlen i Skåne! Kärlek vid första ögonkastet!

Nu hoppas jag att jag kunde bidraga med lite inspiration så att ni plötsligt kommer på dom bästa av ideér!

Önskar dig en fortsatt fantastisk dag!

Kram

//Berith

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.