Att göra ett advents-träd till vovvarna!


Som ni såg i går kväll så gör jag alltid adventspynt också till vovvarna. De är också familjemedlemmar och vi har alltid samma rutin under December månad. Självklart är det advent även för dom!

Jag har köpt en liten bordsgran på Ica som har en tyngd i botten och är kanske 50 cm hög. Har sedan köpt små kexben och klippt till små fyrkanter av helt vanligt ugnsfolie och slagit in alla ben i folie.

Folie formar sig lätt så att man ser att det är ett ben som är inslaget! Enkelt!

Sedan tog jag vanligt paketsnöre i tre olika färger och klippte till i en bra längd som jag provat ut med ett ben först så att det räcker att knyta en knut om benet och sedan binda fast det på en gren med en rosett. Klippte sedan till alla snören i rätt längd och startade mitt lilla projekt. Etersom jag har två vovvar så blev det alltså 48 ben! En för varje dag fram till och med julafton!

Slog bara en enkelt knut om benet och knöt sedan fast den i en gren i granen med en rosett! Voila!

Visst är det en rolig dekoration! Foten har en tyngd och är inslagen i juteväv! Fint eller hur!

Vovvar vill nämligen också ha en adventskalender. Det har dom sagt till mig och jag lyssnar alltid på mina troll. Sedan har dom ett tåg också med godis i som dom får varje morgon. Är jag tokig! Ja, fast bara hälsosamt tokig! 🙂 🙂

Hoppas ni gillar mitt lilla tips!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.