Att förbereda sig inför advent!


Nu har jag stoppat ner 3 stycken lökar med hyacinter och täkt över och ställt i orangeriet. Hyacinter behöver lite längre tid att utvecklas och därför gjorde jag det redan i förra veckan. Till helgen skall jag se om dom börjat komma upp ännu! Har faktiskt aldrig drivit upp Hyacinter till jul för det är så enkelt att köpa men jag börjar mer och mer vilja göra saker och ting själv.

Att förbereda sig för advent handlar för mig om att göra det fint som jag vill ha det, inte nödvändigtvis som traditionen säger i rött och vitt.

Jag blandar det jag tycker är fint, inte som det skall vara i rött och vitt för det är inte fint hemma hos mig! Innan advent går min tid åt till att hitta ljus i klara färger och det är inte alltid det lättaste!

Baka lussekatter med mitt eget recept så att dom blir saftiga och fina!

Sätta fram adventsgranen till vovvarna där dom får ett litet kexben varje morgon. Varje ben omsorgsfullt inpackat i folie och fastbundet med en reosett i den lilla mini-granen. Självklart i färger jag älskar! En bokstav eller ett ”och-tecken” som jag tapetserat i en tapet jag tycker om.

För mig handlar advent om att göra fint på mitt sätt inte nödvändigtvis i traditionella färger. Det är jag som lever och bor här och jag vill känna energin och det gör jag av att ha färger runt omkring mig!

Behöver inte vara så komblicerat, och jag plockar gäran mossa och ris i naturen. Skulle aldrig köpa mossa i affären när jag kan gå 5 meter och plocka i skogen!

Att bygga ett litet pepparkakshus. Jag köper alltid varje år en byggsats till förmån för de hemlösa. Det finns i alla välsorterade mataffärer från Mor Annas Pepparkakor. Då gör jag samtidigt en god gärning.

Det lilla fina tåget med en adventskalender, där vovvarna varje morgon får en godisbit. Det är nämligen advent även för små vovvar! 🙂

Jag gör helt enkelt det som faller mig in. Jag omger mig av vackra saker i ljuvliga färger som jag älskar. Redan som 18-åring fick jag mina första jultomtar i rosa som min storasyster köpt i Tyskland åt mig. Tyvärr har dom kommit bort i alla flytter jag gjort men att det ens fanns på den tiden är fantastiskt. Hon visste tidigt att jag inte var som andra! Så det är inget som jag kommit på med åren, utan det är den jag är! Älskar färg och då skall det synas även när det är jul.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.