Att ha två hundar!


I dag tänkte jag skriva lite hur min dag sett ut och då med avseende på att jag har två små vovvar. För er som inte brukar vara här inne och läsa, så har jag alltså två stycken hundar av rasen Cavalier King Charles Spaniel, båda i färgen Blenheim. Fonzen som fyllt 3 år i år och Boss som blir 6 månader i augusti.

Jag har alltid haft hund och som flest har dom varit 4 stycken av samma ras samtidigt. Jag har alltid haft Cavalierer och kommer alltid välja samma ras. Cavalierer har ett väldigt vänligt och trevligt sätt, ungefär samma temperament som Golden Retriver och man jämför ofta dom raserna. Dom är lagom stora och helt underbara.

I morse vaknade Fonzen tidigt och ville gå ut. Då är det bara att hopppa upp och se glad ut men när jag ändå redan var uppe (är morgonpigg) så kände jag att det inte var någon idé att gå och lägga mig. Så jag gick istället en promenad med vovvarna var och en för sig. Det är nämligen så att när man har flera hundar så tar de gärna efter varandra och jag tycker också det är viktigt att dom får egen tid och blir sin egen. Jag vill också att dom skall lära sig rätt.

I dag var det väldigt varmt ute redan tidigt så jag gick inte så långt och det är först nu jag har kunnat börja ta lite längre promenader med Boss eftersom han är så liten ännu. I dag gick vi ca 3,5 kilometer. Det är nämligen så att om man går långt med en valp så kan dom bli stressade och till och med få stressfrakturer. Därför går man bara små ”kisspromenader” de första ca 6 månaderna men nu kan jag äntligen börja ta med honom på lite längre promenader. Roligt både för mig och Boss och han var helt förundrad över allt han såg. Just i morse så red en tjej på en fotbollsplan i grus, och Boss bara satte sig och stirrade! 🙂

Så här utslagen blir man när man är 6 månader och har varit på promenad och fått uppleva nya saker!

Fast lille Fonzen han somnade gott han också!

När man har två hundar är det verkligen praktiskt att dom lär varandra för oftast så är dom duktiga på att titta på varandra och se hur ”den andre gör”.

Att ha två hundar kräver så klart att man har tid för dom. Att man har tid för pälsvård, kloklippning, göra fint i munnen, borsta tänderna och göra rent öron. Det är faktiskt något som tar mer tid än man tror! Jag har vikt av fredagkväll för att samtidigt som vi har fredagsmys, gå igenom vovvarna lite grand! Oftast så klipper jag klorna varje vecka så att dom vänjer sig även om jag vara tar en yttepyttebit. Annars är det lätt att det blir ett stressmoment och det vill man inte.

I övrigt så är det bara fördelar att ha två hundar för att dom har varandra, vilket innebär att dom har ett ofantligt stort utbyte av varandra med bus och lek och inte att glömma att dom gossar med varandra också!

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.