Simning för hundarna!


I dag har vi varit vid havet och badat och simmat med hundarna. Fonzen han ÄLSKAR att simma och så fort han ser vatten så kastar han sig i vattnet. Boss är lite mer restriktiv men i dag så simmande han faktiskt ett antal gånger på eget initiativ.

Det viktiga när man simmar med hundar så här års är att säkerställa att det inte finns alger. Alger i vattnet är fullständigt livsfarligt för små vovvar.

Hur som helst vi var och badade precis i närheten där vi bor. Nu ligger vovvarna och sussar sött för dom har verkligen tröttat ut sig själv genom att hämta pinnar som är favoritsysselsättningen.

Att slänga ut pinnar för att hundarna skall hämta älskar båda hundarna. Fonzen han är så fantastiskt snabb i vatten, så han hinner före även om han har mer än dubbelt så långt! 🙂

Alltid när vi simmar med vovvarna nu för tiden så har jag långlina på dom. Skulle någonting hända, gud förbjude, så finns dom i linan. En säkerhetsåtgärd. Fonzen älskar vatten och han har simmat ut jättelångt en gång så jag fick simma ut och hämta honom. Att jag får simma ut gör så klart ingenting men om det skulle hända någon av hundarna något så hade jag aldrig förlåtit mig själv.

Samma sak inträffar varje gång vi skall gå i från badet. Fonzen springer ut i vattnet en bit för att vi inte skall få tag på honom, men även där har jag hjälp av linan. 🙂 Han är som ett barn och vill inte gå därifrån! Gulligt!’

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.