Rulltårta med världens godaste mascarponekräm


I dag den 9 augusti så är det rulltårtans dag. Jag tänkte därför tipsa er om en repris på världens godaste rulltårta med mascarponekräm. Denna rulltårta brukar jag med fördel servera som små bakelser och det brukar bli succe. Pefekt att baka till lördagsfikat.

Rulltårtans dag den 9 augusti
Rulltårta med mascarponekräm

Hoppas ni gillar receptet. Detta är ett sådant recept på rulltårta som man bara måste pröva. Jag lovar att det kommer bli en favorit. Man kan med fördel göra den en eller ett par dagar innan för man kan ha den rullad i kylskåpet!

Recept Rulltårta med Mascarponekräm

2 dl strösocker

1 dl vetemjöl

1 dl maizena majsstärkelse

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1,5 tsk kardemumma

Mascarponekräm

3 dl vispgrädde

250 g mascarpone

1,5 dl lemon curd

1 citron både rivet skal och all saft.

Fyllning

2-3 dl Fysta hallon som du tinar och sedan trycker ner i mascarponekrämen på kakan.

  1. Vispa strösocker och ägg luftigt så det blir vitt.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienserna i en annan bunke eller kärl och blanda väl
  3. Sikta ner blandningen och blanda väl men försiktigt tills allt är väl blandat
  4. Häll upp smeten på en plåt med ett bakplåtspapper i botten
  5. Grädda kakan i 225 grader i ca 8-10 minuter
  6. Själp upp kakan upp och ner på ett sockrat bakplåtspapper och pensla pappret med kallt vatten så att pappret lossnar utan att kakan följer med.
  1. Mascarponekrämen; Börja med att riva skalet av en väl tvättad citron.
  1. Blanda mascarone, lemon curd, citronskal och saft i en skål
  2. Vispa grädden och ta sedan elvispen.
  3. Ta elvispen och kör några varv även i mascarponekrämen så allt blandar sig väl och blir jämn och fin.
  4. Stjälpöver mascarponekrämen i skålen med den vispade grädden och blandar väl med en slickepott eller sked.
  5. Ställ sedan krämen i kylen medans kakan svalnar då är det lättare att bre den över  kakan. (Spara ca 2 dl av krämen som du kan använda som dekorering vid servering.)
  6. Bred sedan krämen jämt över kakan och tryck ner alla hallon i krämen. Rulla ihop kakan på längden och lägg den med skarven neråt i sitt bakplåtspapper, trä en plastpåse (eller två, en från var ända) och låt den vila i kylen några timmar.
  7. Skär upp kakan i 5 cm tjocka bitar och garnera med lite av krämen och några hallon.

Man kan alltid dekorera med fyllning som man spritsar ut, grädde och färska hallon om man vill. Men den är precis lika god som den är!

Voila!!! Detta kommer bli succe!!

Jag önskar er en fortsatt fin kväll och tänkt vad glada era nära och kära sskulle bli om ni presenterade denna goding till fikat i morgon i morgon eller på söndag. Rulltårtan blir bara bättre en dag i kylen!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.