Det var en gång en hund som hette Evien… 7 kommentarer


Han föddes en väldigt tidig vårdag tillsammans med 9 syskon och var en av de allra minsta valpar som någonsin fötts! Han tillsammans med en liten tjej som tyvärr inte klarade sig mer än ett par dagar. Uppfödaren trodde inte att hon skulle kunna klara hans liv heller, men genom mycket kärlek och med ständig omvårdnad dygnet runt med allt vad det innebar med extra matningar så började han äntligen gå upp i vikt!!!

Han vägde vid denna tidpunkt bara 100 futtiga gram, men så äntligen vände det och han började sakta men säkert gå upp gram efter gram. Han var så otroligt mycket mindre än alla andra och läget var länge mycket kritiskt.

Hans lilla fina ansikte gick inte att ta miste. Han såg ut som en liten vovve från sagorna med glaspärlor till ögon och en näsa av garn. Han var så fin, och med en så otroligt vacker teckning, men har var så liten så liten och ynklig! Alla som såg honom bara smälte!

IMG_2447

En dag fick uppfödaren ett brev från en tjej som hette Berith med en önskan om en liten valp, hon skrev och berättade om sina vovvar då hon redan hade två stycken Cavalierer. Hon berättade om sina hundar och att en av hennes fina vovvar var väldigt gammal och krasslig, och hon önskade inget högre än en liten valp till sin vovve Popcorn som den andra vovven hette skulle annars skulle lämnad ensam kvar.

Berith skickade massor av bilder till Lena som ägde kenneln så hon skulle få en förståelse för hur dessa hundar hade det. Det blev bilder på när dom firade sina födelsedagar och hon berättade hur dom hade det i sitt hem. Hon berättade och visade även bilder från några år tillbaka när hon haft 4 stycken, en i varje färg och hur mycket hon älskade sina vovvar och behandlade dem som fullvärdiga familjemedlemmar.

vovve3

Tyvärr visade det sig att alla valpar tyvärr redan var tingade, så uppfödaren svarade att det tyvärr inte fanns någon som Berith skulle kunna få köpa, åtminstone inte denna gång men kanske senare i höst!

Det gick några veckor och Berith kunde inte sluta tänka på dessa vackra hundar som fanns på Hazelcoat´s Kennel och var inne på deras hemsida och tittade flera gånger och beundrade dessa fantastiska vovvar. Det kanske mest fantastiska var att uppfödaren kunde inte sluta tänka på Berith och hennes Cavalierer och funderade på om denna lille ynklige valp verkligen få komma till vem som helst.

Uppfödaren kände ett stort ansvar att just denna lilla krabat skulle få ett alldeles särskilt hem och bestämde sig för att åter kontakta Berith. Ett av alla de foto som Berith skickat hade etsade sig fast i Lenas minne, det var fotot på när BAMBAM, Lufsen och Popcorn skulle äta tårta för att fira BAMBAM´s födelsedag. De satt alla på var sin stol vid bardisken med var sitt litet hjärta i porslin med födelsedagstårta med små stearinljus. Lena tänkte att där skulle lille Evien få det bra och all den kärlek och omvårdnad han behövde.

Lena övervägde alltid vem hon sålde sina fina vovvar till, och var noga med att sälja till någon som hon var säker skulle kunde erbjuda hundarna ett bra liv. Men just denna lille valp var ändå mer speciell och Lena´s dotter tyckte att de skulle behålla honom.

Födelsedag vovvar

Födelsedag vovvar1

Födelsedag vovvar2

Lena bestämde sig för att skriva till Berith. Det var en solig dag i mitten av juni…. I brevet stod det…

”Berith, jag blev så tagen av ditt mail och jag hoppas att du fortfarande söker en liten Blenheim för jag har bestämt att jag har en liten kille som jag skulle vilja att just du får.”

Beriths lycka blev total, kunde det vara sant!!!! Hon ringde till Stefan och kunde knappt berätta!!! Här hade hon letat land och rike runt och kunde inte finna någon som hade en liten blenheimpojke som hon ville ha. Denna helt underbara lilla vovve med perfekt teckning som var helt underbar!

Berith och Stefan bestämde sig snabbt för ett besök till Stockholm för att titta på det lilla undret! Vägen kändes dit kändes kort och resan till något fantastisk. Dom var där i timmar, ville inte åka därifrån, men ännu var inte lille Eviean redo att tas från sin mamma. Han var bara 6 veckor!

De där två veckorna var nog de längsta i Berith´s liv…jag längtade efter att bara få åka upp och ta honom med mig! Det där lilla lilla knyttet! Namnet han skulle få var redan bestämt. Det var en liten Fonzen!
Fonz7

IMG_0088

Framför Fonzen ligger fodralet till min klocka…

IMG_9871

Brevid Popcorn så får man verkligen känslan av hur liten han var!

IMG_9669

…så mycket mindre än ett gräs-strå!

Fonzen1

Min fina vovve samma dag vi fick ta med honom hem!

Fonzen

En stolt och fin Popcorn studerar den lille nyfiket…

bild finvovve4

Det var den första delen i sagan om lille Fonzen…


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 tankar om “Det var en gång en hund som hette Evien…

 • Pernilla

  Åh Berith vilken underbar berättelse om din lille Fonzen!!! Jag blir alldeles varm i hela kroppen när jag läser dina ord om hur er älskade lille vovve flyttade hem till just er. Ja han kunde inte ha fått det bättre så vad bra allt slutade för alla!!!
  Massa kramar från Pernilla och Manda

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Söta Pernilla,
   Vad roligt att höra!! Jag har tusentals bilder på min lilla sötnos och ibland bara måste jag visa och berätta om denna fina lilla guldklimp! Det går inte en dag utan att jag tänker vilken tur jag hade! Bara älskar honom så mycket! Mitt lilla troll, han är min lilla sagohund. Du har med all säkerhet precis samma känsla för söta lilla Manda. Dom är så söta så man bara dör!!
   Tusen kramar från Berith, Fonzen och Popcorn!

   • Jaclyn

    I am in the process of verifying my webpage and have copied the HTML file to the specific location but still Google does not Verify it. Our site uses HTM pages and if the file copied is typed without the last ’l’ charicter (in the URL), the blank page is seen. However Google still do not verify this as it is looking for a html page. Help on this will be much apeteciarpd.