Nyheter från Ikea…och konsumtion


Det är alltid lika roligt att se vad IKEA kommer med för nyheter. IKEA har verkligen gått till att bli ett företag där man kan köpa billiga prylar till att bli ett företag som dessutom är med och är först med det trendiga! Därför är det roligt att se så fort IKEA kommer med nya kollektioner.

Denna stolen fanns redan förra säsongen men jag tror inte den blev så populär då för människor i största allmänhet behövde lite tid på sig att tycka om formspråket. Själv älskar jag den och hade jag inte redan haft stolar så hade jag köpt ett bord och 6 stycken av dessa coola stolar. Lampan är ny för i år och en kombination av solcellslamap och batik….har vi inte sett tidigare! supercoola att ha på uteplatsen eller varför inte balkongen.

hogsten-karmstol-utomhus-vit__0134124_PE290006_S4 solvinden-led-solcellsdriven-taklampa-blandade-farger__0392077_PE560119_S4

 

 

IKEA har ju på senare år även börjat med tillfälliga kollektioner något som är etablerat i klädbranschen sedan länge som ett verktyg för den konkurrens man ständigt utsätts för. Nu har det även kommit till kapitalvaror. Ur en ren miljöaspekt är detta inte hållbart utan jag tror främst på att tänka efter före ett köp och köpa något man verkligen vill ha och tror sig vilja leva med en stor del av sitt liv. Jag försöker konsumera så när det kommer till mitt hem så långt det är möjligt. Sedan faller man igenom ibland när man hittar fina saker, men man kan åtminstone har det i tanken.

För min del insåg jag redan tidigt att t e x satsa på tyger och möbler jag verkligen ville ha, och lade hellre ner mer pengar och sparade innan istället för att köpa det som var ”näst bäst”. Jag känner nämligen mig själv allra bäst och jag vet att jag ändå kommer vilja ha det där tyget eller den där tapeten eller den där soffan som jag först sett inte den som är hälften så dyr och nästan lika snygg. Det slutar bara med att man konsumerar mer och till slut köper det som man från början ville ha men vid den tiden tyckte att det var för dyrt.

Hur tänker ni runt er konsumtion? Har ni börjat tänka annorlunda eller hur gör ni?

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.