En sjuk liten vovve!


De senaste dagarna har jag oroat mig enormt mycket för min lilla vovve Lufesen. För ett par veckor sedan föll han ner för trappan, men reste sig bara igen och sprang vidare! Fallet såg väldigt otäckt ut, men jag försökte känna igenom honom och han hade inte ens en liten tendens till att ha ont någonstans, dock blev han lite chockad! Dagarna har gått och helt plötsligt har han inte velat äta (fast han gör så hela tiden) och så börjar man tolka in massa konstiga skaker så helt plötsligt är allt konstigt som han gör! Känner ni igen er?

DSC09164

I förgår fick jag för mig att han såg ut som en ballong i bak och jag började känna på honom och tycker själv att han är för smal, men ser ändå tjock ut! Ringde min veterinär som tyckte att vi skulle boka en tid för ultraljud på Blå Stjärnan ifall ifall, efter min berättelse!

DSC00295 (2)

Ringde Blå Stjärnan och det var stört omöjligt att få en tid! Fanns bara möjlighet att komma akut! Det gör jag inte, sa jag. Ja då har vi inga tider! Sista gången jag var på Blå Stjärnan och det inte är akut, det vill säga det är inte så akuta så att man inte hela tiden blir nerprioriterad, så får man vänta hur länge som helst och då satt jag där i 12 timmar. Det gör jag inte om igen! Ringde Västra Djursjukhuset och fick en tid direkt imorgon (läs idag) kl 12:30, perfekt! Jag fick dessutom avboka tiden under förmiddagen idag om det visade sig att det gick tillbaka.

DSC00195

Så i går gick vi långa promenader och det visade sig att han hade ont i magen….och var uppblåst. Usch vad dålig man känner sig som matte då…detta borde jag har upptäckt tidigare! I natt bajsade han inne i sovrummet, men han fick så klart inget ovett för det. Han är faktiskt så duktig som satte sig på govlet istället för den fina mattan som ligger nästan överallt!

DSC00088 (2)

Nu på morgonen var vi ute på en promenad i lite nysnö, och han verkar må bra igen…det är med hundar som med barn, så himla jobbigt när dom inte kan säga till att dom har ont, eller var dom har ont. Jag får extremt dåligt samvetet! Känns så bra nu att han mår bättre och jag kan ringa och avboka tiden…. och visar det sig vara fel så vet jag nu vart jag skall ringa nästa gång!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.