Fästingmedel till hundar eller borrelia! Vad väljer du? 1 kommentar


Hur gör ni med era hundar, ger ni dom fästingmedel? I dag i GP stod det en artikel igen som det gör varje år på våren om hur farligt fästingmedel är. Det gör mig oroligt för jag blir själv påverkad och funderar varje gång på om det får någon att låta bli att ge sin hund Frontline, tveka inte ge dom färstingmedlet.

Nu råkar jag tyvärr ha erfarenheten av att jag hade en hund som hette Alfons som fick borrelia när han bara var två år! Konsekvensen av sjukdomen blev att att fick epileptiska anfall resten av sitt liv som en komplikation av borrelian. Han fick äta medicin varje dag, och i slutet av sitt liv så hade han det 1ggr/ vecka! Så till er som tvekar för att fästingmedlet är giftigt, och de kan få klåda, så skulle jag aldrig tveka att ge alla mina hundar Frontline! Mina hundar har aldrig genom alla år fått några biverkningar!

Ett epileptiskt anfall på en hund är precis som en människa, hunden faller i medvetslöshet, skakningar börjar i hela kroppen i 30-60 sekunder, ofta kissar dom på sig och ibland även bajsar på sig. Efter det så vaknar dom till liv och är helt förvirrade och ibland apatiska i flera timmar och rädda för det vet inte vad som hände. Alfons fick det nästan alltid nattetid och det innebar alltid att man fick gå upp och duscha honom och sedan fick man vagga honom till sömns för han var orolig och ledsen! Dosen av medicin fick ökas successivt ju äldre han blev för att anfallen skulle komma så sällan som möjligt. Min fina vovve!! 🙂

bildalfons

 

Så ni som läser GP och blir tveksamma, strunta i vad ni läst för jag lovar er att ni kommer att ångra er om er hund får borrelia, det är så mycket värre än eventuella biverkningar. Jag har haft 4 hundar samtidigt alla har alltid fått Frontline och jag kommer alltid att fortsätta ge dom det, för jag vill inte att någon av dom skall behöva genomlida det som min lille Alfons fick gå igenom! Till slut lärde sig Alfons att han skulle söka sig till mig när han fick ett anfall för han visste att jag tog hand om honom. Han kunde knappt stå upp i duschen men vi duschad honom i varmt vatten och torkade honom som en liten bebis och sedan fick han sova tätt intill mig för att han skulle känna sig trygg!

Så spring och köp Frontline på apoteket och se till att ni doserar rätt, allt beror på hur mycket hunden väger! Dela på pälsen i nacken och se till att medlet går in ordentligt i huden! Jag är säker på att om vovven kunde prata hade han också velat ha det!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Fästingmedel till hundar eller borrelia! Vad väljer du?

  • pretty Inläggsförfattare

    Tack Anna, Ja lille Alfons som var min egen lilla fina bundsförvant i vått och torrt! Han kommer alltid ha en stor del av mitt hjärta!

    Det kan naturligtvis gå bra utan fästingmedel men jag vill inte riskera igen att en hund får borrelia, därför ger jag mina hundar det! Det är bra om man kollar noga som ni gjorde!!

    Ja klänningen är verkligen vacker! Älskar färg!

    Kram, Berith