Fonzens lilla fot!


Fonzens lilla fot ser ut att bättra sig. Peppar, peppar så läker det fint. Han rör inte såret så länge det är en skorpa på det har vi förstått. Det är när det spricker och börjar blöda som han inte kan låta bli det. Vi vill nu att det skall läka helt så han slipper operation.

Svårt att fota för det syns inte riktigt med det är mellan de yttersta tårna.

Såret ser ut att läka fint

Det ser helt torrt ut, men orosmomentet består i att om det spricker upp igen. Just nu vill vi bara att det skall vara fint väder så att han kan vara ute och gå för det får aboslut inte bli fuktigt. Vi försöker fortfarande med knepet att trötta ut honom så att han skall var trött och vilja sova snarare än fokusera på sin onda fot. Det verkar hittills fungera. Tratten har vi lagt bort för han blir bara stressad av den. Han har nu sin lilla perforerade tossa som vi köpt på apoteket. Den har vi gjort hål i med ett hålverktyg så at det inte skall bli fuktigt. När han har den på kan han därmed inte heller kan röra den.

Tossa från Apoteket med kardborre

Först vägrade han gå när han har den på sig, men sedan insåg han att det grå lika bra att gå med den på. Vi viker ner den lilla mudden så den inte hindrar hans knäled att böja på sig!

Perforerad tossa för vovven

Samtidigt håller vi på att se till att han skall gå ner lite om det kan underlätta belastningen på foten. Vi har köpt dietfoder som han uppenbarligen älskar och han har redan gått ner 150 gram på en vecka. Han får väl följa med mig till gymmet! 🙂 Skämt å sido så fungerar det jättebra! Han är en väldigt liten Cavalier och det är viktigt att han håller en bra vikt för annars kan det ge upphov till följdsjukdomar och det vill vi absolut inte.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.