Hundträning med kurragömma på schemat!


Just nu håller jag på att träna Boss lite extra. Han är nu strax över ett år och vi har intensifierat hundträningen, dels så att han skall kunna hänga med mig på mina träningar, men också helt vanlig hundträning som att gå lös, komma på inkallning och köra ”hopp och lek” blandat med att gå fot, stanna och sitta ner under promenaden.

Jag kan inte nog beskriva hur roligt det är att träna Boss. Jag har tränat några hundar genom åren. Skillnaden nu är att jag inte längre har kvar Alfons min första hund, som hjälpte mig så bra att uppfostra nästa hund. Jag kan inte nog understryka vilken hjälp det är. Nu måste jag göra grovgörat själv. Lite som att börja om, men ack så roligt.

Kurragömma en fantastisk lek

I går lekte vi kurragömma. Det vill säga att öva honom att ha uppsikt över var jag befinner mig någonstans. Den övningen gör jag för att han skall bli tvungen att hålla reda på mig och inte jag på honom! Mycket viktig övning och väldigt rolig. Det blev till och med svårt på slutet för Boss höll koll på mig så pass bra att det var svårt att försvinna! Då har man lyckats! Med min första vovve Alfons, så sa jag bara ”hej då Alfons” på promenaden när han var lös så kom han som ett skott. Sedan hade jag Morris som var döv som med automatik höll koll på mig för han hörde ingenting och var tuvngen att hålla koll så han inte kom bort. Alla vovvar med olika förutsättningar.

När vi kommer hem igen så var Boss så glad, och vill visa både Fonzen och Stefan vad han varit med om! Så stolt liten vovve! Underbart att se hur han växer med uppgiften.

Nu är det nästan svårt för mig att smita ut på egen träning för så fort jag tar på mig tränignskläder så vill Boss hänga med! När vi skaffade Boss så sa jag att han skall bli min träningskompanjon, och det är precis vad han blivit. Han har en helt annan fysik än Fonzen och är smidigare och gillar att gå och springa långa sträckor till skillnad från Fonzen. Boss även springer ”fot” helt fantastiskt! Underbar lite krabat!

Har ni några roliga övningar att dela med er av?

Har ni några roliga övningar ni brukar göra med era hundar. Alltid roligt att byta idéer och roliga tips. Kurragömma vill jag verkligen rekommendera! Vågar man inte släppa vovven så fungerar det bra med långlina. Jag vet inte men jag har alltid tyckt att det ger hunden en sådan frihet att få springa själv och ta ut steget! Det gör att dom ser så lyckliga ut! Självklart gäller det att bygga upp den där relationen först att man övar på basövningar i oilka miljöer, hemma, i trädgården, på promenad, bland andra hundar och så vidare.

I går gick Boss stolt förbi en vovve som alltid skäller på oss när vi går förbi. Han tittade inte ens åt hans håll! Tyvärr så skrämde Popcorn upp honom rejält för andra hundar så han är lite rädd när vi får möte, men vi jobbar på det och i går var en riktigt ”brake through”.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.