Hur har det gått för min lilla Fonzen! 2 kommentarer


I dag har det varit mycket fokus på Fonzen. Klockan 09:00 var jag hos veterinären. Vi tittade i Fonzens mun. Vi tog beslutet att ta flera av hans tänder för att vara säker på att min fina vovve skall må bra!

Allting gick fantastiskt. Fonzen gillar vår veterinär! Jag har gått till samma veterinär sedan jag skaffade hund för 20 år sedan. Fonzen tyr sig till veterinären för här är det verkligen skillnad. Alla mina hundar genom åren har inte tyckt att veterinären är obehaglig. När jag gick därifrån så visste jag att Fonzen var i goda händer.

Jurg sa till mig, ”Berith nu tar jag Fonzen och går till operation, då lämnar vi dig, och det är inte du som lämnar Fonzen”. Därefter traskade Fonzen glatt i väg med Jurg och in på operation! 🙂

Så fort jag kom hem så tog jag Boss och gick en lång promenad på 1,5 timma, och när jag var nästan hemma så ringde Jurg, som han heter, och sa att allting gått bra och att jag kunde hämta Fonzen igen.

Fonzens fula tänder borta, tandsten borttagen och en alldeles groggy hund som inte ens kände igen mig! Nu ligger han och sussar sött med sitt lilla röda bandage om foten.

Vi fick antibiotika så att inga bakterier letar sig ner till hjärtklaffen eller liknande och även smärtstillande! Han är så duktig min fina lilla Fonz.

Veterinären sa att i dag skall Fonzen bara får se Disneyfilmer, äta bakelser och inte bli kall. Ungefär så har vi spenderat dagen! Jag köpte semlor för jag vet att Fonzen älskar semlor och det är det enda vi har fått i honom! Så jag lydde bara veterinärens råd!

Han fick sitta i Stefans knä och äta semla. Han verkade nöjd och sedan somnade han igen!

Nu har Fonzen somnat i köket och vi försöker att inte störa honom så han kan få vila sig lite. Vi har nämligen lille Boss som är väldigt orolig för sin kompis.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Hur har det gått för min lilla Fonzen!

 • Pernilla

  Hej Berith!
  Så skönt att det gått bra för lille Fonzen hos veterinären. Man är alltid så orolig när det gäller sina vovvar.
  Nu får han vila och så hoppas vi att han inte har alltför ont i munnen. Vi hälsar både till Fonzen och lille Boss och önskar hela familjen en trevlig helg!

  Massa nospussar och kramar från Pernilla, Manda och Danny

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Pernilla,
   Ja det känns så himla bra, vill vara säker på att mina vovvar mår bra. Av någon anledning har Fonzen dåliga tänder fast vi borstar dom men det är väl som med oss människor. Huvudsaken är att han inte har ont! Min lilla sagohund.
   I dag har han fått leverpastej med medicin och smärtstillande och myser i våra knän. Tack snälla du och pussa dina små vovvar! 🙂 🙂
   //1000 kramar från Beirth, Fonzen och Boss