Mitt 2016 – Del 4 2 kommentarer


September i år var månaden som jag under flera år tillbaka satt upp ett mål att vara i bättre form än någonsin. Det höll på att bli det helt motsatta men jag lyckades åtminstone med att gå ner alla kilona lagom till min födelsedag. Det jag nu tampades med var min borrelia som gjorde att jag hade olidligt ont i nacken och kunde inte göra mycket utan att få så himla ont att jag var tvungen att lägga mig ner och vila!

I början på september tog jag därför ett beslut att istället för att göra allting själv till ca de 60-70 personer som skulle komma så tog jag vissa delar på catering. Även tårta bestämde jag mig för att beställa! Detta för att jag helt enkelt inte klarade att göra allt själv som jag hade planerat och provbakat under sommaren med min onda nacke!

Många förberedelser, bland annat fick vovvarna sig ett litet bad! Dom ville så klart också vara fina!

Nu var jag bara några kilo från min målvikt och kände mig smal och fin! Fick på mig kläder som jag inte haft på väldigt länge!

Älskade min garderob och det kändes som jag hade nya kläder varje dag för plötsligt kunde jag ha allt som hängde där. Dessutom sålde jag massor som blivit för stort! Har fortfarande kvar massor av klänningar som jag skall sälja!

Gjorde lite extra fint hemma inför mitt 50-års kalas.

Var och handade lite kläder. Jag köpte XS. Jag vet att det inte är något särskilt men för mig kändes det gudomligt att jag lyckats gå ner alla de där kilona!

Alla blommor på terrassen kollades över lite extra så dom skulle vara fina även på min födelsedag!

Gjorde fint i vardagsrummet!

Städade och gjorde fint!

Klippte sidenband och bad floristen knyta vackra blommor på de tre remsorna som jag sedan hängde i fönstret som dekoration!

Förberedelserna var många! Men mitt hem är ju mitt hem så där behövde jag inte göra så mycket mer än att städa lite extra förstås!

Dagen började med skönsång och tårta i sängen från Stefan och vovvarna!

Fina presenter från Stefan och hundarna och delar av presenterna använde jag för dagens outfit.

Jag hade Italienskt tema och gjorde bland annat Italienska köttbullar med färsk basilika och soltrokade tomater. Pizzor med prociuto, mozarella och fäska basilika blad. Allt kallskuret tog jag på catering och även en underbar italiensk lasange som var uppskuren i fina rutor och massor av plock med italienska korvar och olika typer av Italiensk skinka. En god tomatsalas till lasangen med oliver och tomater, soltorkade tomater och annat gott. Gott bröd och massor av annat. All bakning hade jag gjort själv! Vi gjorde påfyllningar hela tiden och det blev över 80 gäster under dagen. Helt underbart och vädret visade sig från sin finaste sida! Arbetskamrater, kompisar, släkt och vänner…alla var där!

Dagen blev en av de absolut bästa jag varit med om. Jag hade öppet hus från kl 11:00 på morgonen och här ser ni Stefan fixa med champagne bordet! Vi bjöd på både alkoholfri och vanlig champagne!

Jag hann knappt med att prata med alla och så fort jag vände ryggen till så kom det mera och nya gäster. Vilken dag. Denna dag kommer jag för alltid ha färskt i mitt minne!

Tur att vi har många sittplatser både inne och ute för annars hade det blivit totalkaos! Dessutom har jag porslin för flera hundra människor så det var också något jag inte behövde tänka på. Likså champagne glas. Har flera hundra! hahahah. Kaffekoppar har jag också för över 100 personer så då är det extra kul att det får komma till användning…

Fika bordet står dukat och under dagen gick det åt 5 stycken 20 bitars tårtor! 🙂 Jag hade bakat alla bullar och mazariner och kakaor som fanns på bordet och mitt fina kakfat i rosa kom väl till pass!

Massor av übervackra tal som man blir alldeles varm i hjärtat när man tänker på!!

 

Stefan med lilla Ellen och Josefin med lilla Fanny!

Min bästa väninna i vitt som hjälpte mig hela dagen. Utan henne vet jag inte vad som hänt..hahahaha, det kom så mycket människor att jag var helt överväldigad! Även hon som sitter ner heter också Helene och hjälpte också till med att koka kaffe och ta fram kakor, fylla på mat och ordna och greja, vet inte vad jag gjort utan dessa tjejer.

Många glada minnen och något jag kommer minnas tillbaka på resten av mitt liv. Jag är så tacksam för alla som kom och ville fira mig och så tacksam för att jag bestämde mig för att ha öppet hus!

 

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Mitt 2016 – Del 4