My darlings!


Allstå vad vore livet utan dom här två! Jag vet verkligen inte hur jag skulle kunna vara utan vovvar. Boss som stjäl saker, inte för att han skall bita sönder dom utan för att han skall byta saken mot godis! Det började som en liten lek när han var liten och fick tag på något som han inte fick ha och ville bita i och jag började säga ”skall vi byta”. Det blev till en konst, så nu när han är lite lurig om kvällarna så letar han saker han kan byta mot godis! 🙂 🙂

Det kan vara en penna som Stefan lag på bordet, det kan vara en skruvmejsel, ett glasspapper….eller vad som helst som han kan byteshandla med! Men han är verkligen så kul så det går inte att bli arg på honom och det skulle ändå inte leda någon vart! Han är superduktig mitt lilla monster!

Han lägger bytet framför sig eller i handen om man sträcker fram den och så får han sitt godis och allt är frid och fröjd!

Boss och Fonzen sitter på bänken ihop. För om jag sätter mig där så skall dom sitta där också! Så är reglerna…deras alltså! 🙂

Säger jag åt dom att sitta kvar så gör dom snällt det, men dom förutsätter att det är värt någonting att sköta sig! Kel och godis är det dom vill ha! 🙂

Vovvar lär sig så otroligt snabbt, men det är en sak man måste tänka på. En vovve lär sig sällan för att den får skäll, en vovve lär sig av positiv förstärkning, d v s när den gör något bra så fokuserar man på det, och ger massor av beröm och godis, det är helt avgörande för att lära dom saker och ting. Dessutom blir man förvånad av hur snabbt som snappar upp saker och ting!

Så tänk på det om du har vovve. Skäll inte på dom/den. Det gör sällan någon nytta förutom att vovven blir ledsen. Utan fokusera på positiva delar. Allt du vill den skall göra berömmer du och ger godis för. Allt annat ger du den ingen uppmärksamhet för! Svårt i bland, men otroligt framgångsrikt.

Då frågar du kanske ”så om den börjar bita i en sko, skall jag inte skälla på den då”. Svaret är NEJ, du skall göra något så den släpper skon och fokuserar på något annat som den kan få beröm för! Är du med nu!?

Ha en fin dag! Vovvar är fantastiska varelser och dom vill inget annat än att vara till lags!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.