Nyårsafton och hund! 2 kommentarer


Varje nyår sedan jag skaffade hund d v s de senaste 20 åren har jag firat nyår hemma i lugn och ro. Jag anser att det är ett ansvar man tar när man skaffar hund, att inte någonsin lämna en vovve ensam på nyårsafton eller påskafton när det skjuts med fyrverkeri.

Förra året såg det ut så här till nyår!

Hittills har jag lärt alla mina hundar att inte vara rädda för smällar så när klockan slår tolv brukar vi sitta i fönstret allihopa och titta på smällarna och raketer och äta godis! En viktig del i att lära hundar att inte vara rädda där är naturligtvis att inte vara rädd själv.

Mina hundar betyder allt för mig och jag vill verkligen skydda dom från allt jag kan och nyårsafton är en sådan dag när man helt enklet får tänka på dom i första hand! Jag hoppas att alla som har hund tänker likadant.

Jag har fått tacka nej till massor med nyårsfester och nu för tiden så vet dom flesta jag känner att det är ingen idé att bjuda mig på nyår för mina hundar kommer i första hand just den dagen.

Tänk på det om du själv skjuter raketer och smällare, att inte skrämma hundar och inte göra det i närheten av någons hund. En hund hör dessutom väldigt mycket bättre än en människa och själva ljudet skrämmer därför dom mer än vad det skrämmer oss!

Var försiktig över nyår!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Nyårsafton och hund!

 • christian

  Nyår är inget roligt för våran staffe tyvärr. Känns som det blivit värre med åren oxo tyvärr. Så nu varje år måste vi använda oss av Sileo som en veterinär får skriva ut.
  Utan den mår hon så dåligt, även att vi försöker åka iväg så långt bort som möjligt.
  Gott nytt år iallafall 🙂

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Christian, Jag lider med dig! Det är hemskt när vovvar är rädda och man inte riktigt vet hur man skall ”rädda dom”!
   Jag hoppas hon klarar nyår bättre i år när dom förhoppningsvis inte skjuter lika mycket! Ge henne en stor kram från mig!
   Jag håller tummarna för att det blir lite bättre i år!
   Gott Nytt År till dig också!
   //Berith