SPA för vovvar och tandvård!


Hur gör ni med era hundar när det kommer till tandvård, pälsvård, kloklippning och annat som behöver göras. Jag försöker ha rutiner för allting och kloklippning gör jag varje fredag. Även om det inte behövs så gör jag det och klipper bara yttersta spetsen för att dom skall ha rutin på det.

Pälsen klipper jag och kammar vid behov, och det är olika från hund till hund. Just nu har jag inte några Cavalierer med stor långa öron och det är oftast där det brukar blir trassligt

Fonzen är den första vovven jag har som har lite dåliga tänder, så igår köpte jag ett litet kitt för att få honom att gilla tandborstningen mer. Nämligen en fingertandborste. Faktiskt det bästa jag använd någonsin. Jag har alltid försiktigt börjat med en barndandborste och det har fungerat men Fonzen gillar det inte riktigt och igår upptäckte jag att det kanske beror  på att han har en lite inflammation i tandköttet så jag köpte lite saker för att råda bot på detta så nu kör vi 3 ggr/ dag och får jag inte bort det så blir det hundtandläkare! 🙂

Boss tycker Fonzen luktar gott i munnen nu så han vill åt tandkrämslukten!

Köpte lite av varje och både flytade och gel av ett bakteriedödande medel då jag vill se vad som fungerar bäst på Fonzen. Fonzen verkar redan gilla tandborstning mycket mer och jag kände faktiskt inte till att det fanns fingertandborstar tidigare! Ett tips, väldigt bra för man kommer åt över allt, detta är så klart bara nu när det är lite känsligt för annarts blir det borsten som gäller.

Köpte även lite tassbalsam för att göra det lite mysigt också och det var fakstiskt en av dom bästa jag testat. Väldigt mjuk och go och gick in lätt och blev inte kladdig så det får bli ett tips till er som har hundar! Boss ville så klart också vara med så han fick sig en omgång han också, men det med tassbalsam för han älskar att borsta tänderna så det är inte ett problem.

Jag har haft en hund innan med dåliga tänder och det gäller att då se till att dom gillar tandborstning. Jag borstar tänderna på vovvarna varje kväll innan läggdags och jag ser att denna fingertandborste kommer göra nytta för helt plötsligt var Fonzen helt med på noterna som om han faktiskt tyckte det var skönt! Härligt när man anstränger sig och lyckas hitta det där som förhoppningsvis är lösningen.

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.