Tips för att hantera sina älskade hundar på nyår med smällare!


Jag har haft hund sedan år 2000, och innan dess hade jag min egen hund hemma hos mamma! Sedan jag skaffade hund på egen hand har jag alltid tagit beslutet att vara hemma på nyårsafton tillsammans med mina älsklingar för att säkerställa att mina hundar mår bra!

Det är ett helt egoistisk beslut då jag inte skulle kunna stå ut med tanken att någon av dom mår dåligt och jag inte finns där till hands, men mitt mål har alltid varit att säkerställa så ingen blir rädd för smällare. Första året är så klart det viktigaste av alla.

Min strategi går ut på att jag går minst en långpromenader så att dom både är trötta, men också att dom inte känner några akuta behov. Detta gör jag på förmiddagen och innan det börjar mörkna ute. Sedan går jag ut strategiska tider och låter dom kissa, och jag låter dom aldrig var ute utan mig! Här litar jag inte på någon annan än mig själv. Jag kan inte överlåta till någon annan att säkerställa att mina hundar mår bra en sådan viktig kväll som kan skrömma dom för livet. Spelar ingen roll hur många fester jag är bjuden på, eller att det finns hundvakter. Det går bort!

Mina hundar skall alltid känna sig trygga!

Min strategi bygger på att när det börjar smälla på utsidan så sätter jag mig i fönstret med vovvarna och tittar på tillsammans med dom och äter godis och gör roliga övningar. Min teori bygger på att om dom samtidigt hör smällare, förstår var det kommer i från och samtidigt får göra roliga saker och får godis för det så får dom en avslappnad inställning till smällandet. Självklart får jag inte själv reagera på något sätt när det smäller. Vi tittar på när det smäller och vad som händer när det smäller…

Mina hundar är mitt allt! Jag firar deras födelsedagar och de får julklappar och varför skulle jag lämna dom ensama på nyårsafton. Aldrig!

Jag är haft sammanlagt 8 hundar och har hittills aldrig haft en enda hund som är rädd för smällare! Sedan behöver det inte betyda något annat än att jag haft en stor tur. Men en stor tur i kombination med att försöka göra det så mysigt som möjligt och det bästa av situationen är i alla fall hittills en bra strategi. Själv tror jag att detta faktiskt är det som gjort att jag inte har någon smäll-rädd hund.

Jag vill att dom skall känna sig fria i själen!

Jag brukar som sagt alltid låta dom sitta i fönstret eller i mitt knä och se dom där stjärnorna som åker upp mot himlen. Det blir något att titta på och då får smällandet en mer logik. För det är klart att om du befinner dig på golvet hemma och det smäller som tusan och du inte förstår varför så kan faktiskt vem som helst bli rädd!!!! Inte konstigt alls.

Att dom skall älska livet och tycka att dom har det bäst!

Med det sagt vill jag säga, ta hand om er och era vovvar på nyårsafton! NI har bar en chans och det är deras första nyårsafton. Sedan en sak till, gå aldrig ut med hunden och titta på smällandet. Du vet aldrig vad som kan hända och det räcker med en enda smäll alldeles för nära så är det kört!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.