Min nyårsmeny ser ut så här!


Jag försöker kombinera god och nyttig mat med det lite mer onyttiga! Min nyårsmeny ser ut så här!

Förrätt

Räkcocktail á la 80-tal du hittar receptet HÄR

Varmrätt

Laxpaket med delikatesspotatis, sparris, dill och rödlök,

Man tar färsk lax och penslar med olivolja och kryddar med citronpeppar. Lägg laxen i en bit med folie som är tillräckligt stor för att göra ett paket av ca 40×40 cm. Lägg förkokta potatis på ena sidan om laxen, och förkokt sparris och nyhackad röd lök och cocktailtomater på den andra sidan. Sedan häller du ett par matskedar hummerfond över potatisen och häller på grädde så att fonden blandar sig med grädden. Gör ett paket av det och ställ det på en plåt mitt i ugnen i exakt 30 mintuer.

Så enkelt och så himla gott.

Efterrätt

Klassisk Marängsviss från Pretty Home Blog

Klassisk Marängsviss, den godaste desserten som finns om du frågar mig. Du hittar mitt eget recept HÄR precis så som den är gjord sedan jag var liten och min mamma gjorde den på nyår. Tillsammans med en perfekt Cappuccino eller Espresso så kan det inte bli så mycket bättre.

Sockra glasen för champagne

Självklart sockrar jag mina glas och tar karamellfärg i sockret. Superenkelt och du ser hur man gör HÄR.

Jag har även bakat parmesan- och rosmarinkex till ost på kvällen till Champagnen!

Till lunch blir det en enkel omelett gjord på 2 ägg och massor av grönsaker och rödkål för att kompensera för det sedan lite högre intaget på kvällen! Det blir också i kombination med en långpromenad så klart så att man hinner göra av med lite energi innan man stoppar i sig mer igen! Man kan äta av allt så länge man gör det med måtta och balanserar det med nyttigare mat och motion och om man inte gör det alltid!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.