Recept på den bästa Marängsvissen i alla kategorier! 1 kommentar


Varje nyår bjuder jag på samma dessert Marängsviss! Denna dessert är mitt singnum, och min dessert. Något jag älskat sedan jag var barn och min mamma gjorde den! Sedan dess har den alltid varit min favorit!

Slutklämmen är att lägga en hög med chokladsås som sedan rinner ut i kylskåpet under förvaring.

Den blir perfekt om man gör den minst 6 timmar innan servering så att den får ”gotta till sig” ordentligt. Om man inte låter Marängsvissen göra det så blir den inte alls lika god. Det beror på att då är fortfarande marängerna hårda och det är precis det dom inte skall vara!

Marängsviss tillsammans med en perfekt cappuccino eller espresso är nog en av de bästa njutningar jag vet! Självklart får även vovvarna smaka!

Berith´s Marängsviss

Ingredienser

Grädde 5 dl

1-1,5 påse maränger

O´hoy Chokladsås

2 skivade bananer

Hemligheten med att göra marängsviss är hur man bygger upp den!

Man lägger maränger lager för lager och bara precis i mitten lägger men en matsked grädde, några bananskivor och lite choklad. Sedan bygger man nästa lager och gör likadant.

Lager för lager bygger man upp och man brer alltså inte grädde mellan lagren av maränger mer än den lilla matskeden. Utan man lägger bara en matsked i mitten och sedan täcker man marängerna med grädde på utsidan.

Grädden skall ligga på utsidan för att man skall kunna sätta fast alla bananskivorna i ett fint mönster.

Sedan ringlar man choklad över hela marängsvissen och sist så lägger man en hel hög med chokladsås på toppen som sedan sakta kan rinna ut i kylen där den skall stå i minst 6 timmar innan servering!

Så här ser den ut vid servering då den sjunker ihop. Det är ett tecken på att den är perfekt och att marängerna mjuknat och är lite sega!

Era gäster kommer älska denna underbara dessert! Det kommer mer tips för nyårsafton. Själv firar jag alltid nyår hemma för hundarnas skull!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

En tanke om “Recept på den bästa Marängsvissen i alla kategorier!