Hur brygger man kaffe i husbilen!


Hur brygger man kaffe i husbilen! Jag har försökt läsa och leta hur andra med husbil gör men jag hittar ingenting. Hur kan ingen skiva om det livsnödvändiga kaffet som man måste ha på morgonen. Det har visat sig finnas kaffebryggare för 12V men det sägs ta jättelång tid.

Hur brygger man kaffe i husbilen!
Hur brygger man kaffe i husbilen!

Vi har tänkt och funderat och insett att en perculator är inte bra för då skall själva behållaren rengöras och det blir mycket gråvatten. En stor kaffebryggare tar för mycket plats och går dessutom inte att använda när du inte står på en ställplats. För oss hamnade valet på ett vanligt kaffefilter i plast och en termos. Det fungerar jättefint men vi ville lyxa till det lite så vi beställde en Nespresso kaffemaskin som ett komplement.

Nespresso kaffemaskin till husbilen
Nespresso kaffemaskin till husbilen

Vi har även en äggkokare. Då behöver du bara en deciliter vatten för att koka ägg. Perfekt!

Nu har vi fått vår kaffemaskin till husbilen

Vi beställde en Nespresso på nätet eftersom den inte fanns någon sådan modell i färgen vit som vi ville ha i hela Göteborg.

Det blev en Nespresso av den enkla anledningen att då blir det rent och snyggt och den tar inte heller mycket plats. Kaffe går att fixa snabbt och det bli lite lyxigt och det det enda som blir kvar är dom förbrukade kapslarna. Rent och snyggt och utan spill och kapslarna går dessutom att återvinna.

Vi köpte en Nespresso Citiz eftersom vi tyckte att den klassiska modellen är snyggast. Vi valde modellen som även har en mjölkskummare så att vi kan göra cappuccino precis som vi brukar.

Koka kaffe i termos

Hittills har vi kokat vatten och bryggt kaffe direkt i en termos i husbilen. Vi kommer fortsätta ha en fylld termos med kaffe när vi åker för kunna stanna snabbt och ta en fikan när vi är på väg någonstans.

Att göra kaffe i husbil

Kaffe har varit en av dom saker som vi inte riktigt vetat hur vi skall göra på bästa sätt. Det går inte att brygga kaffe på 12 V, men tanken med vår Nespresso är att använda den när vi står stilla på en plats vi bestämt att stanna på över natten eller flera nätter. Då kommer vi antingen ha tillgång till el eller använda vårt eget elverk som vi köpt.

Nu efter några turer med husbilen när vi vet hur allting fungerar för oss så har vi investerat i en fin Nespresso. Lyxigt tycker vi! Dessutom passar den så fint på bänken och förvaringutrymmen har vi gott om så den får plats perfekt i ett skåp ovanför kylen.

Nu har vi två sätt att brygga kaffe på, antingen dirket i termos eller vår Nespresso när vi står på en Ställplats eller Campingplats.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.