Inreda husbilen med gardiner och kuddar


Nu har jag kommit en bit med att inreda husbilen med gardiner och kuddar. Allt tyg kommer från Designers Guild och nu har jag på allvar satt i gång med att sätta min egen touch på inredningen! För flera år sedan så hade jag en dröm om att inreda en husbil med vackra tyger från bara Designers Guild och nu är jag åtminstone väldigt nära mitt mål. Så himla roligt. Det här är verkligen en dröm på så många sätt.

Inreda husbilen med gardiner och kuddar
Inreda husbilen med gardiner och kuddar

Tygåtgång för gardiner och kuddar till husbilen

Hittills har det gått åt ca 15 meter tyg. Allt är inte klart ännu. Tyget heter Majella och färgerna heter Platinum och Grafhite. Fram tills nu har jag sytt gardiner till fönstren i loungen och ett drapperi till bodelsdörren.

Jag har sytt två stora kuddar 60×60 cm med olika sidor. Detta för att man skall kunna vända på kuddarna om man vill när man vill ändra lite grand. Kuddarna har så klart dragkedjor så att man kan byta om man vill. Stefan har monterat specialbeställda gardinskenor så att man kan sätta upp gardinerna i skenor med glid.

Vi är så himla nöjda med färger och Design på husbilen där all inredning går i grått och blont nordiskt trä.

Även garderoben måste matcha mitt sinne.

Garderoben i husbilen

Gardin till avskärmning mot förarsätena

Det jag har kvar att sy är gardiner till avskrämning mot förarsätena. Den gardinen som följde med till bilen är inte alls så fin och jag vill att husbilen, precis som vårt hus, skall vara personligt inredd. Detta är ju trots allt också vårt hem.

Nu är nästa uppgift att mönsterpassa tyget för dessa gardiner. Jag behöver en längd på varje sida som är 1,5 tygbredd. Än så länge har jag klippt ut alla delar. Jag har mönsterrapport på tyget på 150 cm så det gäller att vara noggran när man klipper tyget.

Husbilen har mörkläggning men att i stället kunna dra för vackra gardiner på kvällen gör det väldigt ombonat och vackert. Eftersom vi ser fönstren när vi hissar ner sängen.

Stora vändbara kuddar till husbilens lounge

Jag har även sytt två stora fina kuddar till husbilens lounge. Båda kuddarna har en sida i färgen magenta (rosa/lila) och sedan sydde jag dom med varsin färg som gardinerna har. Så den ena kudden har tyg i ljusgrått och den andra i mörkgrått. Det blir toppen om man vill ändra lite grand på färgsättningen. Sofforna är stora och det finns en plats ovanför förarsätena där man kan förvara kuddar när man sänker ner sängen. Allting är så himla bra planerat i denna underbara husbil.

Inreda husbilen med gardiner och kuddar

Så här ser det ut när alla gardiner är fördragna. Men så kommer vi inte ha dom under dagtid så klart. Detta är hur det kommer se ut när vi bara vill göra fint från insidan. Då kan gardinerna täcka hela fönstren om vi vill.

Vi har även tänkt att beställa en matta till husbilen med langetterade kanter. Det blir nästa lilla projekt när jag är klar med sömnaden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.