2022 blev ett väldigt speciellt år


Det här året har verkligen varit något alldeles extra på väldigt många sätt. Ni vet när man står inför val och vet innerst inne vad man skall välja! Men ändå behöver lite tid att fundera! Mina val jag gjort det här året har blivit precis så bra som jag hoppades på. Jag brukar vara bra på att sortera ”agnarna från vetet” och detta året har visat sig vara väldigt lyckosamt på den fronten men jag måste säga att 2022 blev ett väldigt speciellt år på många sätt!

Det har hänt så mycket roliga saker under 2023. Här firar vi när vi investerade i nya möbler under sommaren till våra terrasser med dessa härliga stolar på flera ställen i trädgården. Älskar dom!

Mina drömstolar är här!
2022 blev ett väldigt speciellt år

Inte bara bra saker som hänt

Året började kanske inte på bästa sätt. Ytterligare en operation i februari. Jag har också råkat ut för ett antal olyckor detta året, förutom operationen i början på året. Operationen var en konsekvens av något som hände under 2021. Nu är det färdig och det känns otroligt bra.

Jag lyckades knäcka 3 revben på höger sida genom ett fall i en butik i mars tror jag bestämt att det var. Där dom i butiken inte tagit bort en rullbräda som som dom använt att forsla saker på! Jag föll handlöst utan möjlighet att ta emot mig själv med händerna.

Under sommaren bröt jag ett par fingrar och stukade två. Skälet var att jag försökte ta emot med händerna för att inte skada revbenen igen. Det resulterade i all jag vek samtliga fingrar rakt bakåt. Dessutom på höger hand och jag är högerhänt.

Nu i mellandagarna var jag på min näst sista kontroll för mina brutna fingrar. Det är egentligen lillfingret som är värst. Jag är en tuff tjej (tror jag själv i alla fall), men man kan också kalla det dumdristig. Går man med brutna fingrar i två månader får man liksom skylla sig själv. Då griper ordspråket in som min mamma brukar upprepa ”är huvudet dumt så får kroppen lida”. Så är det väl i mitt fall men skam den som ger sig. Nu har jag jobbat mycket för att få det helt återställt. Dom var nöjda med mina framgångar och nu skall jag bara få till det sista också.

Tidig morgon med magnetröntgen
Brutna fingrar och svullen högerhand

Har blivit med husbil

Det kanske är den mest otippade händelsen för 2022 är vår underbara husbil. Jag och Stefan har tittat på husbilar under ett par år. Förra året mitt under utbyggnaden av vårt hus beslutade vi oss för att investera i en husbil inför kommande år 2022. Vi beställde en husbil i mars 2021 som vi fick i slutet av mars i år 2022. En otroligt roligt händelse och en så himla kul vår och sommar för oss och hundarna. vi har besökt massor av platser under sommaren och vi ser verkligen fram emot 2023.

Nya äventyr med husbilen!

Att hämta ut en husbil som vi längtat efter i ett helt år var verkligen en härlig känsla. Vår första husbil någonsin, varken jag eller Stefan har haft husbil innan. Vovvarna älskar den och Fonzen är den som helst vill åka husbil varje gång vi går utanför dörren. Så vi har verkligen lyckats med att få hundarna att gilla att åka husbil. Dom älskar när vi gör saker tillsammans på litet utrymme så dom får mycket uppmärksamhet. Så husbilen är verkligen en dröm!

Jag har inrett husbilen med tyger från Designers Guild och sytt kuddar och gardiner till hela bilen och tagit bort allt som var original. För att inte tala om min kära ugn i vår husbil, något vi fick specialbeställa för det var ett krav från min sida eftersom jag älskar att laga mat och baka! Dessutom har vi satt in en ny spis med både induktion och gas.

Inreda husbilen med gardiner och kuddar
Inreda husbilen med gardiner och kuddar

Nytt jobb och härliga utmaningar

Jag tog ett annat otroligt viktigt beslut avseende mitt jobb. Alla som känner mig vet att jag älskar utmaningar. Efter drygt 4.5 år på mitt tidigare jobb var det dags att ta nästa steg. Nu har jag ett jobb på ett härligt företag och trivs otroligt bra med mycket utmaningar för framtiden. Jag skall berätta mer om det framöver. Nu håller jag på och bygger upp upp delar av verksamheten under fortsättning kommer ske under 2023.

Min mamma har opererat höften

Mamma har äntligen fått operera sin höft under 2022. Nu börjar det gå riktigt bra för henne igen. Vi planerar att åka till Ullared i hop för det är något som hon verkligen skulle vilja göra. Tanken var att vi skulle gjort den under 2022 men med tanke på hennes smärtor och att hon inte kunnat gå alls så var det ett omöjligt projekt. I maj fyller hon 90 år och det skall bli så roligt att fira med henne.

I januari 2023 har hon fått tid att operera sin gråstarr i Göteborg så nu skojar vi om att det kommer bli en uppdatering 2.0 av mamma! Min bästa mamma. Hon har alltid varit min stora stöd och vi två är väldigt lika skulle jag våga påstå. Jag har fått min envishet av mamma och jag har så väldigt mycket att tacka henne för! Hon är bäst helt enkelt!

Min trädgård har också varit till stort nöje

Detta året precis som alla andra år har jag själv dragit upp samtliga blommor till min trädgård. Jag börjar varje år i januari och sätter frön som jag själv plockar av mina egna blommor på hösten. Jag planerar noggrant varje säsong vad jag vill ha i min trädgård på olika ställen. Att dra upp och odla sina egna växter är verkligen så underbart. Det blir något alldeles speciellt. Älskar min trädgård.

Trädgårdsbilder på framsidan på vårt hus!
Hur jag sköter mina Jättedaggkåpa

Lite extra stolt är jag över mitt mönster med murgröna som jag har format ett mönster av. Det blir finare för varje år som går! Vackert blickfång!

Murgröna

När vi var ute på en tur med husbilen i somras så köpte jag en älva som nu står framför orangeriet på baksidan. Så underbart vacker och på framsidan har jag min ängel.

En Ballerina har fått flytta in i vår trädgård

Detta året har blåregnet hunnit växa upp på pergolan som Stefan byggt, och jag ser verkligen fram emot nästa år när blommorna börjar komma! Dom säger att blåregn blommar inte dom första åren men mina har blommat från första säsongen. Det syns inte på bilden här för den var tagen väldigt tidigt på säsongen men ni kan se pergolan.

Oändliga härliga middagar i orangeriet

Orangeriet har varit en fröjd från dag ett. Vi bygge vårt underbara orangeri sommaren 2017 och vi är så glada för det. Det är en av de absoluta bästa investeringar vi gjort.

Ännu en fredagskväll i orangeriet

För 2023 så tror jag det händer ännu fler positiva saker, och jag känner redan till en sak som jag verkligen ser fram emot, men det får vi ta när det kommer.

Nu hoppas och tror jag på ett underbart 2023! Kom i håg att det är bara du själv som kan skapa det du drömmer om. Det finns inga gränser utan det är du själv som sätter dom gränserna. The sky is the limit. Önskar er ett underbart avslut på 2022 och en fantastisk start på 2023.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.