Sparris med rostade pinjenötter och parmesan!


Jag försöker hitta på ett antal goda förrätter inför nyår för att tipsa och hjälpa er. Själv kommer jag göra räkcocktail till nyår med Sparris med rostade pinjenötter och parmesan med flingsalt på toppen är gudomligt.

Sparris med rostade pinjenötter och parmesan!
Sparris med rostade pinjenötter och parmesan!

Förrätt till Nyår

Sparris med rostade pinjönötter och riven parmesan och havssalt och en liten smörklick för den som vill ha det! Pinjenötterna rostar man i en torr stekpanna på medelvärme men man måste passa på dom hela tiden så man inte bränner dom!

Denna bild är från när vi firade min mammas 84-års dag då jag gjorde denna förrätt men hemma hos henne på mammas porslin som minst sagt är retro.

Ingredienser

Sparris

Pinjenötter

Riven parmesan

Smör

Flingsalt/ Havssalt

Gör så här

Koka sparrisen som du själv vill ha den. Jag kokar den lätt så att det fortfarande finns lite motstånd med är mjuk. Under tiden du kokar sparrisen så rostar du pinjenötterna i en torr stekpanna på medelvärme, Här är det viktigt att du står och vaktar hela tiden för det tar en bråkdel av en sekund så bränner man dom.

Lägg upp den kokta sparrisen på tallrikar. Riv parmesan direkt över varje tallrik. Toppa med rostade pinjenötter och flingsalt. Lägg gärna en klick smör vid sidan av tallriken för dom som vill ha. Då kan man själv välja!

Hoppas ni gillar mina förslag och här hittar ni Räkcocktail och Lax med räkröra. Själv har jag bestämt mig för räkcocktail till nyår även om jag just nu blev väldigt sugen på sparris!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.