Att förbereda för att göra adventsljusstakar!


Ni kanske tycker jag är tidigt ute men jag vill inte vara den som springer omkring och ordnar dom sista detaljerna i sista minuten. så därför tänkte jag att jag sakta men säkert börjar förbereda för första advent!

I år har jag min hydroponiska odling i mitt köksfönster där jag brukar ha en av mina adventsljusstakar och den kommer får stå kvar där för min salladsodling känna viktigare att den står på ett bra ställe. Adventsljusstaken behöver faktiskt inte stå i  samma fönster år efter år!

Jag letar som vanligt färgglada ljus och använder sidan band som jag knyter runt ljusen i vackra färger som jag tycker om! Så här valde jag att göra förra året. Jag köpte helt enkelt 4 stycken stora ljusstakar för blockljus och köpte blockljus i vackra färger. De i sin tur fick tillsammans utgöra min adventsljusstake.

Jag använder ofta mina vackra brickor som ”duk”, det blir en färgglad mittpunkt att samla lite vackra saker på och lätt att hålla snyggt och rent!

Fördelen med stora blockljus är att dom också håller hela advent och man kan ha dom tända mycket, då jag tycker det är mysigt med mycket ljus!

Bokstäverna köpte jag på Zara Home och tapetserade med tapet som jag gillar i vackra färger! Så i stället för att ha traditionella färger i rött och vitt på jul så har jag ännu mer färg!

Till mitt andra bord så gjorde jag en mer traditinella ljusstake och mossa plockar jag alltid själv i natuen! Kanske inte så traditionell med rosa ljus men otroligt vackert!

Sedan tog jag helt vanligt pärlsocker och lade i en plastpåse. Tillsatte sedan en halv droppe röd karamellfärg och skakade om så allt blev rosa och sedan strödde jag det ovanpå mossan. Det är som sagt bara fantasin som sätter gränser.

Dom söta gröna kottarna köpte jag för en billig penning på Blomster landent!

Självklart med rosa ljus. Min tanke med detta inlägg var bara att sätta i gång er tankeverksamhet så att ni redan nu börjar titta er om kring efter fina detaljer för era adventssljusstakar och man behöver inte ha traditionella färger om man inte vill!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.