Att göra om hela hemmet!


I går kväll var vårt samtalsämne hur vi skall göra med olika delar i hemmet. Vi håller på att vidare-utveckla hela vårt hem och utbyggnaden är så klart en del av detta och ett steg i den riktningen.

När min walk-in-closet är helt i ordning så kommer en hel ”ytterklädesgarderob” att flytta upp till min nuvarande lite mindre walk-in-closet. Vi har nämligen gjort en lång vägg med skjutdörrar där vi har merparten av ytterkläder. Nu är tanken att den garderoben skall bli som ett skafferi/lager av produkter. Jag älskar nämligen när allting har sin plats och detta är en väg till just detta!

Vi diskuterar också om hur vi skall göra om vardagsrum och de angränsande ytor som är det som vi kallar sällskapsytor. Det är så himla roligt när man har samma intressen och ”peppar, peppar ta i trä” oftast gillar samma saker! I dom fall vi inte gillar det så väljer vi något helt annat. Vi kompromissar sällan. Vi vill att helheten skall bli bra för båda! Så att vi båda två känner den där ”wow”!

Tanken är att vi även skall göra om vårt kök. Det kommer bli en utmaning, men vi hoppas att vi löst en del förvaringsproblem (läs förvaring för mitt porslin) som gör att vi kan designa ett riktigt snyggt kök som skall vara en förlängning av vardagsrummet!

En del av den delvis färdiga skissen av köket

Just nu inväntar vi leverans av fönstren till vår glasgång som skall binda ihop hus med showroom. När det är klart så skall terrass göras klart för det staket monteras som vi nu håller på att pulverlacka. Sedan skall balkongen göras utanför min walk-in-closet. Därefter börjar jobbet på insidan igen men vi måste få klart dessa delar på utsidan först.

Sedan håller vi på med att svetsa ihop ”kar” till vårt orangeri från plåtar av rostfritts stål, då vi skall plantera om och göra om lite på insidan i orangeriet. Så mycket spännande på gång som vi hoppas att även det skall vara klart innan vintern kommer på allvar.

Som vanligt har vi så mycket på gång samtidigt! Det är så himla kul.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.