Att inreda med gardiner och tyger!


Att inreda med gardiner är en konst i sig. Det är viktigt att man släpper in ljuset i rummet men samtidigt ger rummet en ombonad touch. Gardiner har flera funktioner. Dels den rent dekorativa, men också den ljuddämpande som är nog så viktig i ett hem som skall fungera för vardag och fest! Sedan till det jag tänkte komma till…inte behöver man ha vanliga gardiner, man kan faktiskt dekorera med tyg också.

Gardiner behöver inte alltid sitta traditionellt vid sidan av ett fönster. Det är fantasin och lekfullheten att våga göra annorlunda som gör skillnad. Det lägger till en annan aspekt som är nog så viktig, nämligen personlighet!

15364

Ni har säkert alla varit inne i ett hem där man bestämt sig för att ha stilrent och utan gardiner och utan att förstå varför miljön känns högljudd och stökig. Det beror på att ljudet studsar runt på alla väggar och har man dessutom inga mattor så blir det näst intill olidligt. Ljudet på TV:n känns högt fast man har låg volym på. Det blir som en offentlig miljö där varje utdragen stol eller varje steg hörs x10.

Fördelen med tyger är att man kan använda dom på så många olika sätt, man behöver inte ha tråkiga klassiska gardiner som man hade förr. Utan man kan göra något stilistiskt med dom. Men kan göra tavlor med tyg som dekoration och man kan hänga tyg på en hel vägg som inte på något sätt påverkar fönstren och/eller ljuset i rummet!

Man kan ha en vackert draperi framför ytterdörren för att på kvällen dra för det för att göra det mer mysigt. Man kan ha en hissgardin som sitter ovanför fönstret och hissa ner den precis där fönstret börjar för att ge en illusion om att fönstret faktiskt är större än vad det i själva verket är.

14668

Man kan även ha hissgardiner inuti ett fönster för att på så sätt få ett vackert listverk att framträda än mer med en konstrast i färg!

15250

Man kan ha massor av kuddar i soffan och man kan självklart ha stora sittkuddar på golvet eller varför inte sittpuffar som också är bra på att dämpa ljud!

38618

Man kan ha gardiner som man bara drar för när det är mörkt ute för att skapa en mysig inomhusmiljö och stänga ute det mörka och man kan har olika gardiner för att göra det mer personligt och spännande. Som här det vackra tyget Padua som finns i 15 olika fäger och går från vitt och är sedan blir färgen mörkare och mörkare….man kan hänga den från sidan eller uppifrån och ner.

36344

Självklart fångar stoppade möbler också upp ljud, och varför inte lägga till det där lilla extra som du får lov att göra när du beställer möbler från Designers Guild, det är du som designar möbeln och du kan välja vilka tyger du vill och precis hur många tyger du vill på en och samma soffa eller stol.

14670

Tänk utanför boxen när du designar ditt hem. Hoppas du fick lite ideér. Vi hjälper självklart gärna till och väljer ut tyger för just ditt hem. Skriv ett mail till oss så tar vi kontakt. [email protected] eller slå oss en signal på 031-188300.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.