Balkongen är klar och räcke på plats!


Balkongen är klar och räcke på plats! Ett ganska läskigt moment med att vinscha upp dessa tunga staket i stål. Vi vinschade upp dom med hjälp av vår ställning som stöd och jag stod på ställningen och försökte säkerställa så den inte skulle krocka med huset, eller gå emot och göra fula märken.

Sedan när de båda staketen väl var på plats så fick jag stå längst ute på kanten och hålla när Stefan skulle stätta i hop staketets ändar i hörnet och sedan skruva fast längst ute på kanten. Det blåser dessutom en hel del i dag!

När vi fått dom på plats så bad Stefan mig gå ner. Jag är höjdrädd och kanske inte den bästa på att jobba på höga höjder! Helt enkelt värdelös! Men i bland måste jag sätta det åt sidan när Stefan behöver en hjälpande hand.

I går monterade Stefan dom baljor i plåt som skall ta hand om allt vatten och sedan även hängrännor som transporterar bort vattnet.

Det blir så otroligt fint! Nu vill jag genast sätta ut en fin liten balkongmöbel på min fina nya balkong.

Här ser ni hur balkongen ser ut i från gatan!

Nu skall han bara sätta impregnerad trall även på undersidan så man inte ser plåtbaljorna underifrån. Sedan ser ni den staketdel som står kvar lutat mot väggen. Den skall sedan ersätta det lilla staket som vi haft där tillfälligt för hundarnas skull.

Sedan har Stefan en hel hög med räcken som skall pop-nitas fast för att sedan bli staket även på vår terrass på framsidan. Men först skall den gamla rivas och ny terrass byggas! Så härligt med alla framsteg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.