Hektiska dagar med byggnation av det nya kontoret!


Alltid händer det någonting när man håller på med ett projekt. I fredags tyckte jag att allting såg så bra ut tills jag fick reda på att köket skulle levereras och monteras denna veckan.

Då började jag studera väggen lite noggrannare där köket skall monteras. Bland annat skall en stor kompaktlaminatskiva sättlimmas på väggen och det innebär att den måste vara rak. Jag upptäcker då att den diffar 7 mm?!

Ni kan tänka er själva hur det skulle se ut med en glipa.

Dom fick göra om allt sammans, sätta om en gipsskiva, spackla om, och i måndags när jag skall kontrollera det hela så visar det sig att de gjort om allt men att det nu i stället diffar 5 mm!? I bland undrar man faktiskt. Är det inte bättre att vara noggrann än att få göra om jobbet flera gånger!? Vilket tar mest tid tror ni?

Allt måste man tänka på för det går inte att komma i efterhand då blir det nödlösningar och det är det värsta jag vet. Det skall vara el som skall dras till kaffemaskiner, sifoner, kylskåp, diskmaskin, miljöbelysning etc. Man måste verkligen vara med och tänka på allt. De som bygger gör bara allt som finns med på ritning och har man missat något…ja då kan det gå fel!

Hur som helst så är ordningen nu återställd och idag har även dörrar till alla konferansrum börjat monteras. Även alla glasväggar skall monteras denna vecka.

Utsikten är det inte heller något fel på! 🙂

Det gäller dock att man är på plats och är med hela tiden, för det är så onödigt att något går fel som man sedan måste göra om, så jag är där en liten stund varje dag för att dels se framstegen men också för att säkerställa att allt är rätt.

Allting är beställt, alltifrån möbler, kontorsmöbler, lampor, miljöbelysning, möbler till launchen. Konferensbord och stolar. AV-utrustning, dataskärmar och dockor till våra skrivbord! Whiteboard, gardiner…kaffemaskin, siffon. Leveranstider och montering beställd…nu är det bara att tillse att allting kommer i tid också.

Ja nytt nätverk, larm och lås också förstås. Städning…ja det är mycket att tänka på! Till och med kaffemuggar med logga har jag lyckats beställa i färger som matchar inredningen! Fint skall det vara!

Ni skall få se att denna veckan händer det väldigt mycket, det är nu det riktigt roliga börjar, när man varje dag ser stora framsteg! Ser väldigt mycket fram emot att så se den inredningen jag valt på plats! 🙂

Ha en fin onsdag!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.