LED Butiksbelysning


bild

Kvalitet på belysning i butiken är något som är väldigt viktig när man har butik. Ni har alla säkert egna erfarenheter av att ha varit inne i butiker som har dålig eller hemsk belysning, vilket gör att man helt enkelt inte vill handla eller vill ut så fort som möjligt. 

detaljbild fönster

Vi på Pretty Home ligger just nu i fasen att vi har börjat fundera på LED butiksbelysning. Det finns framför allt tre skäl, dels kostanden av att köpa nya lampor som ständigt och jämt tycks gå sönder, men också med hänsyn till själva el-kostnaden och miljön. Därför har vi startat ett prov att successivt byta ut vissa delar av belysningen mot LED. Framför allt de delar som inte kräver så smalstrålande ljus, d v s den belysning som inte är specifikt riktad mot en produkt utan mer som fungerar som delvis allmän-belysning.

Med den typ av verksamhet vi driver så är vi lite beroende av smal-strålande spotlight för att kunna exponera specifika produkter på rätt sätt., och av den orsaken har vi inte kunnat ersätta befintlig belysning, men nu har det börjat landa bra belysning även inom LED butiksbelysning, även om det inte finns riktigt samma möjligheter ännu. Men det kommer väl.

Att byta ut sin gamla beprövade belysning är naturligtvis också en kostnadsfråga, en LED-lampa kostar avsevärt mycket mer, men håller också ca 7 ggr så länge. Man får helt enkelt se det ur ett långsiktigt perspektiv, att om man slår ut priset på lampan med avseende på hållbarhet i kombination med lägre el-kostnader så får man sätta det i relation till det totala värdet/ besparingen. Man kan spara upp till 80% i elkostander och bara det är en väldigt lockande tanke.

Hur viktigt tycker ni att belysningen är i en butik ni skall handla i?

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.