Utomhusbelysning!


Jag håller på att titta på utomhusbelysning. Dels till huset men även till vår nybyggnation. När vi nu bygger nytt så vill vi från början ha med ytterbelysning och då vill vi även ha samma på huset.

Vi har hittat en lampa som ut så här, där man kan genom att lägga in olika typer av skivor få olik typer av belysning och den har både upp- och ner ljus! Denna lampa finns både som stor och liten, och skulle jag rekommendera någon så får det bli den stora. Anledningen till att jag rekommenderar den stora är att den lilla har icke utbytbara lampor som sägs vara livslånga, och handen på hjärtat så vet vi alla att det inte stämmer.

Man vill inte stå där och ha monterat upp flera armaturer på fasaden överallt och ha en eller flera som går sönder och inte går att byta lampa i. Så tänk efter innan ni gör en sådan tabbe. Det är bättre att lägga pengar på en armatur med utbytbara lampor och som man kan ha över tid och kostar lite mer i inköp. Gå inte på den niten att den har en livslång garanti, för vad gör man när den ändå går sönder och de har slutat tillverka just den modellen och du har 10 stycken fastskruvade på fasaden? Då skall man byta till ny armatur och då kommer den inte ha samma infästning som den gamla och så blir det massor av fula märken i fasaden, eller som i vårt fall cederträ. Det vill man inte.

utebelysning

Hittade även en funkis hus med belysning med just dessa lampor och funkis är precis det vi har. Visst ser det fint ut.

utomhus1

Jag tycker det är oerhört stämningsfullt när man har en belyst fasad. Nu skall bara skisser göras på hur det skall se ut på just vårt hus och på vår nya byggnation. Spännande fortsättning följer!

Andra saker man skall tänka på är att rostfritt inte är något att rekommendera i utsatta havsnära miljöer. Vi som har ett hus i cederträ måste också tänka efter vad vi sätter upp för reaktionen med olika material kan skapa fula rinningar på just cederträ som är ”surt”, så det finns många detaljer att tänka igenom.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.