Gekås Fyndsmart shopping Budget vs Fina Gatan


Jag gör ännu en jämförelse med fina inköp på Gekås lyx vs budget och återigen så låt mig konstatera att det finns en marknad för både designers och billigare kopior. Det är helt enkelt olika vad vi vill spendera våra pengar på.

Jag själv kan ofta lägga pengar på dyra designerprylar jag vill ha, men i vissa avseenden kanske jag inte har råd eller rent av vet från början att jag inte vill spendera surt förvärvade kronor på dyr design. I bland är det rent av så att kopian är snyggare än orginalet. Detta råkar vara en sådan gång om ni frågar mig.

Blomkrukor är en sådan produkt som ofta är väldigt dyr. Sällan hittar man vackra krukor för en billig penning! Problemet i bland när man befinner sig på Gekås, så är det lite som att vara i en svampskog eller som det heter ”man ser inte skogen för alla träd”. Om du är stressad så ser du ingenting. Du måste stressa av och titta dig omkring och försöka se föremålen i ditt hem snarare än staplade på Gekås. Det är då du hittar guldkornen.

Så här nedan visar jag en vacker kruka från Svenskt Tenn med ett tillhörande fat och den finns i lite olika färgställningar och i 3 storlekar. Visst är den vacker. Krukan är formgiven av Erika Pekkari och hon designade den för Svenskt Tenn år 2011.

Krukan som är stengods är formgiven av Erika Pekkari för Svenskt Tenn 2011.

Här ser ni samma kruka från Svenskt Tenn i en miljö.

Kruka, formgiven av Erika Pekkari för Svenskt Tenn 2011

Gekås i Ullared har köpt in en kruka som påminner om denna kruka men där det istället för fat är målat en guldkant längst ner för att symbolisera ett fat. Designen skiljer sig alltså avsevärt åt men uttrycket är detsamma. Vad tycker ni? Visst är dom vackra och krukan har en guldkant även där uppe som övergår även på insidan. Krukan finns även i ljust rosa som jag visat i tidigare inlägg HÄR.

Olikheterna är många, t e x finns inget fat till krukan på Gekås utan det är målat i guld. Krukan från Gekås är också glaserad, medans krukan från Svenskt Tenn är oglaserad.

Den minsta krukan är 12 cm hög, och 11 cm i innerdiameter och kostar 49,95 kr. Den stora krukan är 14 cm hög, och 14 cm i innerdiameter och kostar 59,95 kr. Då har man verkligen råd att köpa några stycken!

Det får bli dagens tips om Budget vs Fina Gatan från Pretty Home Blog. Låt mig gärna veta om ni gillar mina tips! 🙂 🙂

Hoppas ni får en underbar dag i solen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.