Enkelt att göra världens godaste egna Saltgurka


Att göra sin egen färsksaltade gurka är verkligen superenkelt. Allt du behöver är gurka, dill och salt. Om du gör som jag tipsar så får du världens godaste Saltgurka.

Saltgurka skivad på en smörgårs, och helst med leverpastej det är bland det godaste som finns. Saltgurkan är dock minst lika god på mitt fröknäcke som du hittar recept på HÄR.

Det går utmärkt att använda en vanlig slanggurka, men om man som jag odlar själv så tar jag självklart mina egna västeråsgurkor så här års. Vid andra årstider så använder jag alltid slanggruka.

Jag kommer från Mariestad och när jag växte upp så fanns det alltid färsksaltad gurka att köpa i mataffären. När jag sedan flyttade till Göteborg så letade jag ihjäl mig efter någonstans att köpa färsk-saltad gurka. Eftersom det inte finns att köpa här, så beslöt jag mig för att göra min egen. Det finns ingen godare!

Recept Färsksaltad Gurka

Gurka (en slanggurka i bitar eller 3-6 västeråsgurkor)

2 tsk Salt

2 Dillkvistar

Gurkval: Antigen tar man en helt vanlig slanggruka man köpt i affären och delar i 3-4 delar. Vid den här tiden på året så kan man köpa västeråsgurka i lösvikt där man handlar grönsaker, men det går bra med vilken som. Vintertid köper jag slanggurka.

Man tar sedan gurkorna och lägger ner dom i en helt vanlig plastpåse.

Man lägger ner dillkvistarna och tillsätter 2 tsk salt. Knyter igen påsen och lägger den i en djup tallrik i kylen. Varje gång du öppnar kylen så vänder du på påsen. Efter två dagar har du världens godaste färsksaltade gurka!

Skiva saltgurkan och lägg på smörgåsen! Du kommer tacka mig! Pefekt på en leverpastejsmörgårs om du frågar mig! Annars är den färska saltgurkan god som den är!

Ha en fin fortsatt dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.