Fortsatt byggnation!


Denna veckan fortsätter planering och gjutning av den klack till utbyggnaden som senare skall bli grunden till den mur som måste muras upp på grund av att marken ligger i en slänt.

Grunden är nu gjord för att kunna göra gjutningen, då detta underlättar när vi skall starta murningen. Dels får vi en väldigt stadig grund och det är lättare att få allt i våg. Ni ser de gröna snörena, det är höjden som muren skall ha för att utbyggnaden skall komma i våg med huset.

Så först skall klacken gjutas och Stefan lägger här brädor på plats som skall utgöra det stopp för betongen som skall läggas här för klacken.

Så här ser det ut uppifrån och utbyggnaden kommer bli ca 3,5 x 6meter i två vångingar.

På andra sidan huset har nu den platta som vi tidigare gjorde härdat och är helt klar för fortsatt byggnation av det regelverk som nu skall göras för glasväggar! Så det händer saker hela tiden. Den blev verkligen superfin och vi är väldigt nöjda med vårt arbete! Fina vovvar också!

Detta kommer alltså bli den glasgång som kommer förbinda de två huskropparna. Nu skall regling göras för de glaspartier som sedan skall sättas på plats!

Som vanligt så gör vi allting själva in i minsta detalj. Veckan som gick så hade vi fokus på annat håll, dels min operation och dels att min bror fyllde 60 år i går och vi firade det i lördags.

Nu är ordningen återställd så vi går in med närapå 100% (jag är kanske bara 50% i arbetsduglighet och Stefan är 100%!) 🙂

Hoppas ni får en fin måndag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.