Vår utbyggnad fortskrider med lite ändrade planer


Vi har under den gångna veckan gjort om planerna för vår utbyggnad. Vår utbyggdad fortskrider men med lite ändrade planer. Anledningen till de ändrade planerna är att våra fönster tyvärr hade en transportskada i förra veckan när de väl blev levererade.

Eftersom industrisemestern står för dörren och startar i vecka 28 inser vi att vi inte kommer få fönstren de närmaste veckorna. För att vi skall komma vidare med vår byggnation så gör vi därför lite justeringar i planen. Tråkigt men det finns inget ont som inte har något gott med sig! Så även i detta fallet!

Våra ändrade planer

Det vi nu fokuserar på är övervåningen med min walk-in-closet. Detta eftersom fönstren på övervåningen redan sitter på plats.

Det som nu först och främst skall göras är att en så kallad ångspärr skall monteras mot taket. Det gör man genom att man med hjälp av en spikpistor häftar fast plasten upp mot takstrukturen. Plasten häftas fast med en spikpistol. Plasten skall gå ner cirka 20 centimeter på väggen. Stefan gjorde klart det under gårdagen. I dag står isolering på listan över saker som skall göras.

Steget därefter är att sätta upp gles under plasten i taket med 30 cc (cc-mått är helt enkelt avståndet från centrum av det ena skruvhålet till centrum av det andra skruvhålet centrum/centrum-mått). När glesen är uppsatt så skall en speciell duk på väggarna sättas.

Detta ovan är de första stegen i vad vi gör nu med vår nya plan!

Att längta efter att inreda

Jag längtar så klart väldigt mycket efter att få inreda. Det är svårt att beskriva känslan när man ser steg-för-steg bli klart och väntar på nästa. Men det är just detta som är så härligt med att bygga själv att resan är en del av målet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.