Byggnation av vårt showroom!


Vi bygger mest hela tiden och själv tycker jag att jag skriver väldigt mycket om det vi gör, men eftersom jag hela tiden får mail där mina läsare efterfrågar våra byggprojekt och mina DIY, så tänke jag i en serie försöka göra lite tillbakablickar. I detta fall tänkte jag börja med vårt showroom.

Under 2015 när vi fick reda på att västlänken skulle börja byggas i centrala Göteborg där vi hade vår butik på 350 kvm, så påbörjade vi en tanke resa hur vi skulle göra med vår lokal. Vi kom fram till att det bästa var att sälja den. Vi tittade på många nya lokaler men en dag fick jag en idé.

Jag såg plötsligt framför mig en glasbyggnad på vår tomt som skulle kunna vara showroom, och samtidigt addera till vårt hus som en vacker utbyggnad. I förlängningen skulle den kunna nyttjas till något annat! Varför inte bygga ett eget showroom i egen regi. Vi hade slitit hårt i många år och såg en möjlighet att dra ner fasta kostnader och göra det vi brann för nämligen inredningsuppdrag och öppna spisar.

Skissblock togs fram och arbetet startadet med att rita ett hus! Stefan tog mina och sina idéer och skissade ner och där startade resan. Detta skulle bli fantastiskt.

Vi gjorde ritningar, lämnade in till byggnadsnämnden och i slutet av 2015 fick vi bygglov. Vi bestämde oss samtidigt för att ta bort lite gräsmatta och utöka plattsättningen. Vi satte igång att gjuta platta och uppföra byggnaden.

Under våren stog bygget klart. Det blev precis så fint som vi hade hoppats. Hela huset fick ett lyft med denna fantasiska glasade byggnad bredvid. Det blev som ett litet smycke.

Så här såg det ut innan vi började. En carport med ett litet förråd!

Så här såg det ut när byggnaden var uppförd. Ett stort öppningsbart glasparti på framsidan och ett på långsidan! Plattsättningen runt utbyggnaden lades direkt!

Plattan gjöts och taket gjordes om!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Showroom-1024x684.jpg

Det lilla förråd som ni ser byggdes in i alltihopa, och genomförande med öppning in till själva showroom!

Cederträ precis som på huset, och ni kan även nu se tak till den tänkta gången som skall förbinda huskropp med showroom.

Det är inte svårt att bli förälskad i den här tillbyggnaden.

De stora glaspartierna på båda tillför så mycket. Sedan är tanken att gången skall delvis vara av glas.

Det är den här känslan som vi båda älskar. Att planera bygga och färdigställa. Diskutera hur vi vill att det skall se ut och sedan tillsammans se det fantastiska resultat vi lyckas åstadkomma. Dessutom inget som någon byggare har kommit hit och gjort utan något som vi helt på egen hand har färdigställt. Allt från första skiss, till bygglov och konstruktionsritningar och färdigställande.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.