En längtan till detta…


I dag fick jag feeling och började tänka på att det faktiskt snart är vår! Om bara ett par veckor så kommer jag på allvar börja sätta frön till det som skall blomstra i min trädgård till sommaren tillika min köksträdgård med ätbara ting!

Rolig tid att titta ut exakt vad man skall sätta och hur man har tänkt.

Jag vet inte hur många gånger jag sagt detta, men mitt underbara orangeri är det bästa jag gjort! Så underbart och så fantastiskt användbart. Vi har använt vårt orangeri långt mycket mer än vi någonsin trodde var möjligt eller ens drömt om! Ett stort plus är också att vovvarna fullständigt älskar att vara där ute, och krafsar på dörren för att få komma in!

Att dekorera med blommor och pyssla ute i orangeriet är en underbar känsla, och att befinna sig där ute är som att vara under bar himmel, bara det är klimatet är så behagligt.

så glad att vi också verkligen gick ”all in” och investerade i precis det vi ville ha med kristallkron, tillhörande lampetter. Underbart runt betongbord och sköna korgstolar, fanastisk matta och gigantiska krukor för kortsidorna. Sist men inte minst de fina egentillverkade hyllorna i mässing längs ena långsidan! Så fint!

Här är bara ett axplock av allt det som snart skall sås, vissa redan i januari och det mesta i början på februari!

Det är något visst med att så själv för våren kommer tidigare och blir mycket längre för man upplever så många steg i processen som gör det så härligt! Om du inte prövat så är mitt råd att prova. Man behöver inte blir så galen som jag själv och sätta 400 plantor, man kan nöja sig med 10-20!

Så till er som drömmer om ett eget växthus eller orangeri. Gör det bara! Men börja planera nu för det tar sin tid dels att bestämma modell och storlek men också att anlägga grunden och det är oftast lite leveranstid också! Så det gäller att bestämma sig i god tid!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.