Ett stort byggprojekt om året!


Hos oss så har vi de senaste åren haft ungefär ett stort byggprojekt om året och massor av mindre projekt. I år är det vår utbyggnad i två plan som är det stora projektet.

Lagom till varje semester så har vi oftast ett projekt vi jobbar hårt på hela sommaren. För oss är det en del av semester. Att kunna lägga tid på att förverkliga våra idéer och drömmar och att göra allting själva. Allting börjar på skissbordet.

Självklart kan man anlita någon om man inte har kunskapen, men att göra allting själva är den del som vi tycker är roligt! Det beror självklart på att vi har kunskapen själva. I morgon är det planerat att våra fönster kommer som skall monteras i vårt nybygge på nedervåningen och självklart monterar vi även dom själva. Det blir en stor händelse!

Det är ett gigantiskt fönster ut mot gatan. Där skall sedan en ny terrass byggas.

Sedan är det även ett lika stort fönster mot trädgården och där är redan terrassen byggd.

Det är ett ganska tungt och ett jobb som kräver kunskap i hur man gör avseende teknik, infästning, isolering och så vidare! Bara det att haka av dörrarna som kanske väger 100 kilo är inte ett lätt jobb när fönstren är omonterade.

Det är just det här som är så fantastiskt. Att gå från plastade ingångar och drömma om när fönstren kommer på plats och hur det skall se ut.

Här är öppningen förberedd in till vårt hus. En bred ingång med härlig känsla till vårt vackra matrum.

Spisen och skorstenen är redan på plats. Skorsten på taket och taket fixat med håltagning. Här skall sedan spisen byggas in så denna kåpan ni ser här kommer inte att synas senare! Bredvis öppna spisen på vänster sida skall sedan vitrinskåp i grått byggas in i väggen!

I matrummet är det fönster åt tre håll och de små fönstren har vi tagit ut ur fasaden på befintligt hus och satt här för att få lite överljus!

Min klädkammare kan jag nu äntligen se från sin rätta sida då Stefan monterade en dörr innifrån vår övervåning och in till min nya walk-in-closet i torsdags. I min walk-in-closet sitter fönstret med balkongdörr redan på plats och utanför skall senare byggas en balkong att gå ut på!

Det är en liten overklighetskänsla att öppna dörren hit in och se att på andra sidan finns ett gigantiskt rum som skall bli min alldeles egna walk-in-cloeset. Lite overkligt men helt underbart!

Rummet i sig är så stort. Det går också en skorsten upp genom taket för den öppna spis som Stefan monterat i vårt nya matrum. Det kommer bli så fantastiskt.

Rummet är ugnefär 20 kvadratmeter, helt underbart. Vi ökar så klart värdet på huset rejält genom att bygga till två stora rum till vårt hus på 150 kvadratmeter. Sedan skall även en förbindelse byggas mellan hus och Showroom och då blir huset lite drygt 230 kvm.

Elen är redan dragen här uppe, och Stefan skall använda befintlig värmepanna som är fullt tillräcklig och koppla på golvvärme i båda planen!

Så nu hoppas vi att fönstren kommer i morgon eller i början på veckan så vi kan påbörja arbetet med monteringen! Det skall bli helt underbart att få dom på plats. Då är byggnaden också helt säkrad från oväder.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.