Födelsedag och takläggning!?


Vi startade dagen tidigt med skönsång och tårta till Stefan eftersom det är hans födelsedag i dag! Stefan fick ett par sneakers från Hugo Boss av vovvarna, och av mig fick han ett par nya jeans från Replay och en fin tröja.

Han ville bestämt lägga taket och började fixa med massa saker för att kunna göra det helt själv. Jag erbjöd mig att hjälpa till med kritiska faser trots att jag är extremt höjdrädd. Jag fick helt enkelt lägga den åt sidan!

Stefan monterade alla plattorna på taket själv. Sedan när lister skulle sättas så kunde han inte längre klara det ensam så då fick höjdrädda Berith traska upp och såga på taket och hålla långa lister längs med takkanten på det nya delen! Läskigt var bara förnamnet. Men jag vet att jag kan om jag verkligen behöver, det är bara att bestämma sig.

Först fick jag gå upp en stund innan för att känna efter lite, och jobba bort de där tankarna på ”hur långt är det ner”. Jag har gjort det innan när jag hjälpt Stefan med spisjobb, men det är inget jag gör för skjojs skull, utan då måste det verkligen vara brinnande panik. Jag skulle heller aldrig säga nej till Stefan.

Här nedan ser ni Stefan skruva fast lister på kanten av taket när vi var färdiga!!

Sedan underlättade det inte direkt att det blåste som tusan. Nu har jag dessutom fått hjälpa Stefan att täcka taket och det var lite mer än jag klarade av. Nu har jag precis kommit ner från taket men Stefan är kvar och gör färdigt.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.