Golv till vår utbyggnad


I går var vi runt på lite olika ställen och tittade på golv till vår utbyggnad. I övervåningen skall vi ha samma parkett som i resten av huset men i nedre plan skall vi ha en keramisk platta som skall vara 60x60cm. Vi har bestämt att den skall gå i grått efter som tonerna i rummet kommer bli grå.

Just här nedan på bilden håller jag bara på att jämföra med andra grå toner för att säkerställa färgen. Träbiten är färgen som vi kommer ha vitrinskåpet i. De andra färgerna är alltså inget som är bestämt ännu utan bara ett sätt att bestämma grå toner. Det går heller inte att återge på en bild. Det är därför det är därför det är så viktigt att jämföra i verklig miljö.

Vi hittade två fina plattor och tog hem båda för att se i det ljus där dom skall placeras/ läggas i vår utbyggnad. Det är en av de absolut viktigaste delarna när man väljer färger och material. Att titta på dom i den miljö där de skall placeras. Det kan se fantastiskt ut i en butik, men det viktiga är hur det ser ut i det utrymme som du tänkt. Ljus och läge påverkar väldigt mycket. Det är stor skillnad mot ett butiksljus.

Det blev den plattan som vi från början trodde. Den här typen av avstämninga är viktiga att det görs. Det är dessutom viktigt att titta på färgen under olika tider på dygnet och hur ljuset faller.

Plattorna som är 60x60cm stora är inte helt enkla att lägga, men Stefan har även lagt en likadan platta i vårt showroom tidigare. Han använde då sådana grepp man har när man lyfter glasskivor för att kunna placera plattorna exakt där dom skall vara. Hur som helst, med eller utan verktyg så är det ett tungt och precisionskrävande arbete. Att lyfta så stora plattor på plats.

Nu skall golv beställas, fönster i nedre plan måste komma på plats först. Sedan är det 3 veckors leveranstid på de keramiska plattorna. Det går framåt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.