Öppna spisen är nu inbyggd 2 kommentarer


Öppna spisen är nu inbyggd och klar i vår utbyggnad. Ni som inte följt med tidigare så gör vi en utbyggnad i två plan av vårt hus i egen regi. Övre plan blir min nya lyxiga walk-in-closet och nedre plan blir vårt nya matrum med öppen spis och utgång till två terrasser.

Öppen spis byggs in i vår nya utbyggnad

Stefan som jobbar med öppna spisar gör så klart allt jobb själv!

Nu har Stefan kommit så långt att den öppna spisen nu är inbyggd. Den skall så småningom målas med ljusgrå puts. Bredvid skall vitrinter i lite mörkare grå byggas in.

Murad spis upp till själva eldstaden

Spisen är murad upp till nivån med själva eldstaden. Sedan är den inbyggd med brandklassat material! Det kommer bli så snyggt! Stefan har lagt svart sten i själv spisen och där skall han göra hål för den behållare där elden skall vara.

Nu börjar det verkligen hända saker. Nu skall vi bara säkerställa färger med hjälp av den vitrin vi skall ha. En sockel skall inhandlas i rätt färg så att jag kan matcha alla övriga färger till väggar, spis och golv. Nu startar snart inredningsresan. Så härligt! Att matcha in alla färger är mitt jobb och självklart otroligt viktigt för slutresultatet.

Vi har haft dessa planer sedan 2016 när vi gjorde första skissen på hela bygglovet, Detta är den sista delen i vårt bygglov. Vi har byggt showroom, orangeri, nu denna utbyggnad i två plan och så glasgånen som egentligen bara är kvar att sätta glas då tak och gjuten platta redan är färdigställt.

Jag kan inte med ord beskriva hur härligt det känns. Sedan börjar projekten på insidan på allvar. Som alltid är vi väldigt medvetna och försöker alltid hitta bra lösningar och spenderar pengar på rätt saker. Att spendera pengar på det som verkligen är viktigt och som skall hålla över tid.

Spännande fortsättning följer!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Öppna spisen är nu inbyggd

 • Lana

  Hej,

  Åhhhhh så fint 🙂

  Jag själv håller på att bygga öppen spis på landet, och kommer blir otroligt tacksam om du kunde mig med mer info. krig användning av materialet.
  vilka sorts isolering,puts,XXX-skiva mot vägen och runt spisen!!

  Tack på för hand
  Lana

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Lana,
   Tack för mail!
   Jag vill bara poängtera att en öppenspis är inget man bygger själv om man inte har kunskapen. Jag skulle råda dig till att ta hjälp av ett proffs. Det handlar om att allt material måste vara bandklassat och byggt enligt dom uppsatta stränga regler som finns. Om du inte känner till detta anser jag inte att detta är ett jobb som du själv skall utföra. Detta handlar om din och ditt hus säkerhet. Du måste också få ett godkännande via en certifierad Sökorstensfejare som skall titta på brandsäkerheten och dom är duktiga och det är bättre att du frågar dom eftersom jag inte alls vet dina förutsättningar. Du måste också med hjälp av sotare för att provtrycka skorstenen innan du får sätta den i bruk och anmäla det till kommunen du bor i. Du kan gå in på Boverket och titta på regler runt öppna spisar.
   Jag kan därför inte rekommendera på detta sätt vilket material du skall använda. Alla har olika förutsättningar och det ställer olika krav.

   Så mitt råd är att ta hjälp av proffs. Detta är så pass viktigt område att detta är inget man bygger utan gedigen kunskap i botten.
   MVH
   Berith