Öppna spisen är nu inbyggd


Öppna spisen är nu inbyggd och klar i vår utbyggnad. Ni som inte följt med tidigare så gör vi en utbyggnad i två plan av vårt hus i egen regi. Övre plan blir min nya lyxiga walk-in-closet och nedre plan blir vårt nya matrum med öppen spis och utgång till två terrasser.

Öppen spis byggs in i vår nya utbyggnad

Stefan som jobbar med öppna spisar gör så klart allt jobb själv!

Nu har Stefan kommit så långt att den öppna spisen nu är inbyggd. Den skall så småningom målas med ljusgrå puts. Bredvid skall vitrinter i lite mörkare grå byggas in.

Murad spis upp till själva eldstaden

Spisen är murad upp till nivån med själva eldstaden. Sedan är den inbyggd med brandklassat material! Det kommer bli så snyggt! Stefan har lagt svart sten i själv spisen och där skall han göra hål för den behållare där elden skall vara.

Nu börjar det verkligen hända saker. Nu skall vi bara säkerställa färger med hjälp av den vitrin vi skall ha. En sockel skall inhandlas i rätt färg så att jag kan matcha alla övriga färger till väggar, spis och golv. Nu startar snart inredningsresan. Så härligt! Att matcha in alla färger är mitt jobb och självklart otroligt viktigt för slutresultatet.

Vi har haft dessa planer sedan 2016 när vi gjorde första skissen på hela bygglovet, Detta är den sista delen i vårt bygglov. Vi har byggt showroom, orangeri, nu denna utbyggnad i två plan och så glasgånen som egentligen bara är kvar att sätta glas då tak och gjuten platta redan är färdigställt.

Jag kan inte med ord beskriva hur härligt det känns. Sedan börjar projekten på insidan på allvar. Som alltid är vi väldigt medvetna och försöker alltid hitta bra lösningar och spenderar pengar på rätt saker. Att spendera pengar på det som verkligen är viktigt och som skall hålla över tid.

Spännande fortsättning följer!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.